Breepark.
Breepark. Wijnand Nijs

Breda: Interesse in Bidbook-procedure Eurovisiesongfestival

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - Breda heeft zich deze dinsdag gemeld bij de NPO met interesse in de Bidbook-procedure voor het Eurovisiesongfestival. Breepark liet al eerder weten dat het in is voor het feestje.

Uit het bidbook moet duidelijk worden wat de exacte eisen zijn voor de locaties. Voor de organisatie van het songfestival is in elk geval een zaal nodig waarin tenminste elfduizend bezoekers een plekje kunnen krijgen. Daarnaast moeten deelnemers ondergebracht worden in hotels in de omgeving en moet er bij het complex plek zijn voor tweeduizend journalisten die verslag doen van het feestje.



Breepark was eerder gastheer voor Tiësto

Duidelijk is dat ook bereikbaarheid van de locatie een rol speelt. Breda schermt met 'Breda Brengt het Samen' met de centrale ligging tussen luchthavens Schiphol, Rotterdam en Eindhoven, maar ook Brussel en Antwerpen. Daarnaast is de stad via de HSL verbonden met Schiphol/Amsterdam/Rotterdam en Brussel en Parijs.

Eerder meldden onder meer Maastricht, Rotterdam en Amsterdam zich. Ook Den Bosch heeft met de Brabanthallen al aangegeven geïnteresseerd te zijn.  Nederland mag het festival organiseren na de winst van Duncan Laurence in Israël.