De opbrengst van Piek voor de Muziek in 2019.
De opbrengst van Piek voor de Muziek in 2019. (Foto: Breda Jazz Festival)

Gulle gift publiek aan Breda Jazz: ruim 32 mille

  Cultuur

BREDA - Dat het publiek aan Breda Jazz gul had gegeven, dat was de organisatie al snel duidelijk. Maar nu de tellers uitgeteld zijn, blijkt hoeveel het Bredase publiek heeft gedoneerd: €32.857,32. 


Dat is meer dan ooit voor de collectie die bekend staat als 'Piek voor de muziek'. "Het publiek laat hiermee zien hoeveel het festival hen waard is", aldus de organisatie. De donaties zijn meer dan welkom voor het evenement. Door stijgende evenementenkosten is een bijdrage van de bezoekers een onmisbaar onderdeel van de begroting. In aanloop naar het festival heeft het Breda Jazz Festival daarom een oproep gedaan aan het publiek om bij te dragen aan het voortbestaan van het festival.

“Ik ben blij om te merken dat het publiek heeft ingezien dat het voortbestaan van het festival niet vanzelfsprekend is”, zegt voorzitter Bart Wouters. “Daarbij hebben we de bezoekers ook meer mogelijkheden gegeven om hun blijk van waardering te tonen. Voor het eerst was het mogelijk om te pinnen, waren er diverse digitale mogelijkheden om te geven aan ‘Piek voor de Muziek’ en was er een apart verkooppunt voor merchandise. Dit alles heeft bijgedragen aan het succes.”

Wouters kijkt uit naar komend jaar, als het Breda Jazz Festival voor de 50ste editie gaat. "We gaan dan samen voor een nieuw record en spreken de ambitie uit om te gaan voor €50.000.”

 

FOTOSERIES