Opening van het Brabants Internationaal Kinderfestival op woensdag 5 juni 2019.
Opening van het Brabants Internationaal Kinderfestival op woensdag 5 juni 2019. (Foto: Wijnand Nijs)

Met de kinderen naar het BRIK festival tijdens Pinksteren

  cultuur

BREDA - Ook tijdens Pinksteren zijn er diverse voorstellingen van het Brabants Internationaal Kinderfestival te bewonderen in Breda. Het festival, dat woensdag 5 juni geopend werd, richt zich volledig op non-verbaal theater voor kinderen.


BRIK is een internationaal festival, maar er zijn natuurlijk ook voorstellingen van eigen bodem. Robot XS, Diep van Daan Mathon, Jabber en Superhallo met DJ Frietmachine zijn maar een paar voorbeelden. De voorstelling Do-re-mi-ka-do, van dansgezelschap de Stilte, gaat maandag 10 juni in première. De 2+ voorstelling is een dialoog van stemmingen, strijd en vriendschap, waardoor er een wonderlijke wereld ontstaat. Op de openingsdag van het festival ging er ook een voorstelling van het dansgezelschap in première: de 4+ voorstelling De Ontspoking.

Op diverse locaties in de buitenlucht vinden optredens voor alle leeftijden plaats. Een daarvan is BLOCK. Deze voorstelling combineert dans, acrobatiek en circus. Twintig gigantische blokken zijn het speelveld voor de danser. Deze blokken kunnen verplaatst worden en dienen als het constant veranderend landschap. BLOCK is een productie van Motionhouse, die vaker in de Bredase buitenlucht te zien is. Zo onderzoeken vier dansers met Captive hoe het is om gevangen te zitten in een grote kooi. Bij Pelat is de hoofdrol een grote houten paal. Hierbij wordt het publiek uitgenodigd in een onnavolgbaar ritueel.

Kijk voor alle voorstellingen op de site van BRIK.