Clublife Tiësto Breepark 2017: één van de grote shows bij Breepark waarmee Breepark aan wil tonen het songfestival aan te kunnen
Clublife Tiësto Breepark 2017: één van de grote shows bij Breepark waarmee Breepark aan wil tonen het songfestival aan te kunnen (Foto: Peter Visser)

Leeuwarden trekt zich terug uit strijd songfestival: Breda met zes anderen over in de race

  Cultuur

BREDA - Breda is een stapje dichterbij het mogen organiseren van het songfestival. Van de acht steden die zich aangemeld hebben, heeft de eerste zich teruggetrokken. Leeuwarden doet niet meer mee aan de race, waardoor Breda nog 'maar' zes concurrenten over heeft.


Leeuwarden trekt zich om zeer praktische redenen terug. Het plafond van de zaal waar ze het festival wilden organiseren blijkt namelijk te laag. En dat kan niet worden aangepast. De Leeuwardse wethouder Sjoerd Feitsma noemt het tegen de Leeuwarder Courant 'jammer'.  

Voor Breepark is het goed nieuws. De evenementenhal meldde zich al meteen na de winst van Duncan Laurence met enthousiasme voor het organiseren van het songfestival. Er wordt momenteel druk geschreven aan het Bidbook, vertelde commercieel directeur Anneke Stins eerder deze maand.

Naast Breda zijn ook Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Maastricht, Den Haag en Rotterdam nog in de race om het songfestival naar hun stad te halen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief