Het Nationaal monument Slavernijverleden in Amsterdam
Het Nationaal monument Slavernijverleden in Amsterdam (Foto: Google rechtenvrij)

Herdenking en viering afschaffing slavernij in juni naar Breda-Noord

  Cultuur

BREDA - Voor de eerste keer wordt er in Breda op zaterdag 29 juni vanaf 14.00 uur de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd. Dit gebeurt bij de Vredesduif aan het Groenendijkplein.


Sinds 2002 wordt de afschaffing van de slavernij op 1 juli in Amsterdam bij het Nationaal monument Slavernijverleden herdacht, sinds enkele jaren op het stadhuis in Rotterdam, vorig jaar voor het eerst in Tilburg en vanaf dit jaar dus ook in Breda. Er is voor Breda-Noord gekozen, omdat hier de meeste mensen wonen met een Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse achtergrond. Tijdens de herdenking spreken vier wijkbewoners spreken over hun land van herkomst. Namens de gemeente doet wethouder Daan Quaars een woordje.

De Initiatiefnemers bestaan uit Kleurrijk Breda met Antilliaanse, Surinaamse en Afrikaanse wortels en worden ondersteund door de Stichting Jara, Amnesty International, Zorgcentrum Raffy, Stichting Hart voor Breda-Noord, Augustinusparochie, Stichting Marokkaanse Jongeren en het Mondiaal Centrum. Het initiatief wordt ondersteund door de wijkraad Breda-Noord. 

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief