Foto: PHOTED by Edwin Wiekens

Kleurrijke Blind Wall onthuld op schoolpein Laurentius

  Cultuur

BREDA - De nieuwste Blind Wall is gisteren onthuld op het schoolplein van KBS Laurentius.  De schildering is gemaakt door illustrator Maaike Canne en is onderdeel van Blind Walls Gallery en kwam tot stand dankzij een idee van de Kindercultuurburgemeester Kiek Masclee.


De grote wens van Kiek, die in 2018 Kindercultuurburgemeester was, en haar klas was om samen te werken met Blind Walls Gallery. En daar werd gehoor aan gegeven.  Blind Walls Gallery vroeg illustrator Maaike Canne om de schildering te maken. Tijdens het maken van de schildering kregen Kiek en haar klas de kans om Maaike te helpen met inkleuren.

Het uitgangspunt van de schildering is het kinderboek 'Het Verdwenen Zwaard', geschreven door Martine Letterie. Het verhaal gaat over het leven van 3 kinderen ten tijde van het Beleg van Breda, waarbij Breda op 5 juni 1625 door Spaanse bevelhebber Spinola wordt ingenomen. Kiek en haar klas (inmiddels groep 8) hebben het boek in groep 7 gelezen. 

Het ontwerp van Maaike bestaat uit losse objecten die verwijzen naar verschillende gebeurtenissen in het boek. Zo zie je bijvoorbeeld het wapen van Breda, het verdwenen zwaard van Spinola en de brandende, door Spanjaarden ingenomen, kerk in het Ginneken. 

Blind Wall

De Blind Walls Gallery is 'het museum op straat', een collectie van ruim 85 muurschilderingen gemaakt door (inter)nationale kunstenaars. Alle muurschilderingen zijn geïnspireerd op verhalen uit de stad.