Het weekend van 30 augustus tot en met 1 september is het festival.
Het weekend van 30 augustus tot en met 1 september is het festival. (Foto: Podium Bloos)

Derde editie Live Art Festival brengt theater, dans en muziek naar Havenkwartier

  cultuur

BREDA - Deze zomer vindt alweer de derde editie van het Live Art Festival plaats in het grenzeloze Havenkwartier in Breda. Het weekend van 30 augustus tot en met 1 september kunnen bezoekers genieten van theater, dans, muziek, film, installaties en exposities. 


In de loodsen en leegstaande panden op het industriële KlaversJansen terrein in de Belcrum vinden de voorstellingen plaats. In totaal zijn er vijftien vernieuwende producties te zien, waarvan veel werk speciaal voor het festival gemaakt is. Van de hit-voorstelling
Bloomsbury van Florian Myjer/De Warme Winkel tot een Deep Sound Experience van Bredase componiste Dyane Donck; een live concert en yin-yogales ineen. De vrijdag- en zaterdagavond wordt afgesloten met een arthouse film in de buitenlucht. 

Het festival werkt samen met onder meer Podium Bloos, AKV|St. Joost, Stedelijk Museum Breda en Electron. Ook is er in samenwerking met 39Graden een jongerenprogrammering gemaakt. Het programma voor de jeugd is gemaakt samen met Schippers&VanGucht. 

Het festivalhart bevindt zich bij Podium Bloos aan de Speelhuislaan. Andere locaties zijn vertrouwde plekken zoals Electron en de Stokvishallen, maar ook op onbekende locaties op en rondom het terrein speelt het programma zich af. Een dagkaart voor het festival kost vijftien euro. Met een passe-partout ben je voor dertig euro goedkoper uit. Als CJP of student krijg je korting. Kaarten kun je kopen via www.labreda.nl. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief