Foto: Breda Barst

Breda Barst maakt programma talentenpodium bekend

  Cultuur

BREDA - Na het succes van vorig jaar, heeft Breda Barst ook dit jaar weer een podium speciaal ingericht voor talenten. In samenwerking met o.a. Breda's Most Wanted en December Tapes heeft Breda Bars een programma samengesteld. Ook staan de twee winnaars van de Grote Prijs van Nederland in de categorieën 'bands' en 'hip-hop' dit jaar op Future Stage. 


Het programma van zaterdag is samengesteld door Breda's Most Wanted, het talentontwikkelingsprogramma van Mezz, de Nieuwe Veste, POB en Sound Dog. Liefhebbers van ruwe gitaarpartijen komen aan hun trekken bij Summersile en de smaakvolle rocksound van After Rehearsel. Bottlecap Accident brengt deze dag een toegankelijke mix van rock, metal, pop en emo en moderne punk. Ook voor de punkrock van Piece of Eden kom je op de zaterdag naar Future Stage. De bandleden van The King's Head, geselecteerd door POB, bundelen sinds 2018 hun krachten en putten voor hun rock met nineties invloeden uit hun muzikale verleden. Begin dit jaar nam frontvrouw Petra nog deel aan The Voice of Vlaanderen, maar Rockhome Foundation selecteerde haar band Hessing voor Breda Barst. De kersverse band WIES won dit jaar de Grote Prijs van Nederland in de categorie 'bands' en sluit zaterdag Future Stage af. 

Op zondag staat het talentenpodium (Future Stage) in het teken van December Tapes, op één act na. JuliusRhymz, winnaar van de Grote Prijs van Nederland in de categorie 'hip-hop', mag deze avond afsluiten. Startdust Quartet speelt festival anthems in een klassieke setting. Singer-songwriter Lisa van Nes maakt muziek recht uit het hart. Little Symphonies stond in 2017 al op Breda Barst en dit jaar keren ze terug met debuutplaat 'We Used To Be Immortal'. De zeskoppige band STINCE brengt jazz en pop samen en het rocktrio WindUp Space raakt de gevoelige snaar met hun melancholische, dynamische nummers.

FOTOSERIES