Foto: Vinnie de Laat/Click United

Dag 1 BredaLive: Rustig begonnen, knallend afgesloten

  Cultuur

BREDA - Net iets na 16.00 uur stroomden vrijdagmiddag de eerste bezoekers van BredaLive naar binnen. Langzaamaan verzamelden bezoekers zich vooraan bij het podium op het Chasséveld, voor het eerste optreden. Daar trapte om 16.15 uur Davina Michelle het twee dagen durende festival af. De 23-jarige zangeres warmde het publiek op met hits zoals 'Het Duurt Te Lang', 'Hoe Het Danst' en 'Skyward'. Voor een halfvol Chasséveld speelde de jonge ster ook een van haar nieuwe nummers. 


Vervolgens was het de beurt aan de Jeugd van Tegenwoordig. Met een inmiddels vol Chasséveld, waar vooral de jongeren naar voren liepen om een glimp op te kunnen vangen van hun helden, lieten twee van de mannen van de band hun grootste hits horen.  Een bandlid ontbrak namelijk; Vjeze fur kon wegens 'privéomstandigheden' niet aanwezig zijn, vertelde Willie Wartaal. Geen reden om er geen feestje van te maken. Met de nodige grappen over het 'kampioenschap van NAC' tussendoor, en met als hoogtepunt het nummer Manon. Bij dit laatste nummer werd Jesse uit het publiek gehaald om als 'Manon' samen met de mannen op het podium te dansen. 

Tussen de optredens door zorgde presentator Guido Weijers weer voor het nodige vermaak, en kon er flink gedanst worden. Ook het mooie weer zorgde ervoor dat het een groot feest was, toen ook Racoon met een enorm goed live optreden het publiek meenam. Dat gold ook voor de mannen van de Zeeuwse band Bløf. Zij wisten het publiek met alle grote hits mee te laten zingen. Een fijne sfeer op een echt Bredaas feestje.

Grote afsluiter waren Mental Theo en Charly Lownoise. Je hoeft niet van de muziek te houden om het enorm naar je zin gehad te hebben tijdens het optreden van de mannen. Shirtjes werden door de lucht het publiek in geschoten, mensen stonden te hakken en het vuurwerk aan het einde van de show maakte het een geslaagde eerste dag BredaLive. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief