Foto: Wesley van der Linde

Nieuwe Veste heropent bibliotheek met nieuwe ingang St. Janstraat

  Cultuur

BREDA - De Nieuwe Veste is de tweede fase van de grote verbouwing in gegaan. Bezoekers moeten nu voortaan gebruik maken van de ingang aan de St. Janstraat, en komen dan terecht in het vernieuwde deel van de bibliotheek. Het oude deel gaat nu op de schop.


Wie vorige week boeken wilde lenen bij de Nieuwe Veste in het centrum, kwam van een koude kermis thuis. Want vanwege de verhuizing van de bibliotheek van het oude naar het vernieuwde gedeelte was de bibliotheek een week gesloten. Maar gisteren gingen de deuren weer open. En deze keer niet aan de kant van de Oude Vest, maar aan de St. Janstraat. Daar zit aan het binnenplein de nieuwe hoofdingang. Tijdens de rest van de werkzaamheden zal dat de enige ingang zijn voor publiek. Ook bezoekers van Welkomsttaal, Volksuniversiteit, Kober Vestetuin, Pakhuis B, Filmhuis en Groenplein maken gebruik van deze ingang. De verschillende verdiepingen zijn te bereiken via de nieuwe hoofdtrap en de glazen lift.

De nieuwe situatie zal nog de komende maanden zo blijven. Pas als de werkzaamheden volledig zijn afgerond, verandert de locatie van de ingang weer. Die komt dan weer, als vanouds, aan de Molenstraat. Dat wordt één vernieuwde hoofdentree voor het gehele gebouw, in plaats van de twee ingangen voor de beneden en bovenverdieping zoals dat voor de verbouwing het geval was.

Verbouwing

In februari 2019 is Nieuwe Veste gestart met de werkzaamheden voor het pand aan de Molenstraat. Om de dienstverlening voor klanten en bezoekers te verbeteren wordt zowel de binnenzijde als de buitenzijde van de hoofdlocatie van Nieuwe Veste aangepast. Het doel is om van Nieuwe Veste een Culturele Markthal te maken waar iedere Bredanaar die op zoek is naar informatie, kunst en cultuur terecht kan. De lessen en cursussen blijven, de boeken blijven, maar het wordt nog meer een ontmoetingsplek waar iedereen kan langskomen, kan deelnemen aan allerlei activiteiten rond taal, creativiteit en kunst en zich thuis kan voelen in een inspirerende omgeving.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief