De Kindercultuurnachtburgemeester en de burgemeester openen samen breda barst 2018.
De Kindercultuurnachtburgemeester en de burgemeester openen samen breda barst 2018. (Foto: MEMP)

Mini Barst voor de Bredase kinderen: van reuzespellen tot paaldansles

  Cultuur

BREDA - Bij Breda Barst denk je natuurlijk meteen aan muziek en veel optredens. Maar bij het festival wordt ook aan de allerjongste Bredanaars gedacht. Voor hen is er Mini barst. Het volledige programma voor de Bredase jeugd is inmiddels bekend.


Zaterdag

Zaterdag openen de Kindercultuurburgemeester én burgemeester Depla om 13.30 uur het minifestival. Vanaf dan is er twee dagen lang voor iedereen wel iets te doen. Op beide dagen bouwen kinderen met de Kindercultuurburgemeester een enorm kunstwerk van het afval dat tijdens Breda Barst wordt geproduceerd. Dit wordt begeleidt door Atelier da Silva met hun programma 'Thinking "OUT" of Plastic'. Bij kinderopvang Kindergarden maken ze hun eigen bellenblaasinstrument en testen deze natuurlijk ook. Voor de spelletjesfanaten is er Reuzenmikado, Vier-op-een-rij en Lego. Ook kunnen de kinderen op pad als echte fotograaf tijdens het festival bij de workshop fotografie van Nieuwe Veste. En voor wie op zoek is naar een uitdaging, zijn er de paaldansworkshops van Paaldansstudio & Dance Centre uit Breda.

Op zaterdag wordt het programma uitgebreid met spelletjes en een knutseltafel in de wereld van Foomp of kun je lekker dansen bij kinderopvang Pebbles. Bij MuzieKanjers is er voor de allerkleinsten 'Muziek op schoot' en natuurlijk kunnen de broertjes en zusjes ook aan de slag met instrumenten. Daarnaast is er een workshop druktechniek van Nieuwe Veste, waar kinderen onder begeleiding een eigen poster kunnen maken voor het festival.

Zondag

Op de zondag kunnen alle creatievelingen tekenen en knutselen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ook staan er deze dag MiniMuziekworkshops van dB Muziek en Nieuwe Veste op het programma. En de kinderen kunnen een kijkje nemen bij het optreden van Dansstudio Djazzle.

Het programma is een samenwerking van Breda Barst en Nieuwe Veste. De Kindercultuurraad heeft daarbij advies gegeven. 

Breda Barst 
Het gratis toegankelijke popfestival Breda Barst vindt dit jaar plaats op 14 en 15 september in het Valkenberg park in Breda. Dit jaar staan onder andere Navarone, Goose (BE), Rondé, Warhola(BE), blackwave. (BE), Indian Askin, STAKE (BE), For I Am King, Dirk. (BE), SHMLSS, Lövestad, Iggy P en Cor Fijneman op het podium.

Hanneke Marcelis

FOTOSERIES