Voormalig Nederlands kampioen Paaldansen Yvonne Smink.
Voormalig Nederlands kampioen Paaldansen Yvonne Smink. (Foto: Live Art Festival)

Live Art Festival tovert Havenkwartier om in centrum voor theater, dans en muziek

  cultuur

BREDA - Liefhebbers van theater, dans, film en kunst kunnen volgende week hun hart ophalen in het Havenkwartier in Breda. Vanaf 30 augustus kunnen bezoekers van het Live Art Festival drie dagen lang genieten van spannende, tegendraadse en vernieuwende producties van de nieuwste generatie theatermakers, choreografen en performers.


In de loodsen en leegstaande panden op het industriële KlaversJansen terrein in de Belcrum vinden de voorstellingen plaats. In totaal zijn er vijftien vernieuwende producties te zien, waarvan veel werk speciaal voor het festival gemaakt is. Op vrijdag wordt het festival geopend met de première van POLE, een nieuwe dansvoorstelling van Guilherme Miotto/Corpo Máquina in coproductie met Podium Bloos en DOX. Yvonne Smink, voormalig Nederlands kampioen Paaldansen, zoekt de grenzen van dans en zwaartekracht op in de show. 

Verder varieert het programma van de hit-voorstelling Bloomsbury van Florian Myjer/De Warme Winkel tot aan een Deep Sound Experience van Bredase componiste Dyane Donck; een live concert en yin-yogales ineen. De vrijdag- en zaterdagavond wordt bij Belcrum Bios Buitenfilm afgesloten met de arthouse film's Le grand Bain en Woman at War. 

Artistieke partners
Ook wordt de verbinden gezocht met artistieke partners in de Stad. Zo werken ze samen met onder meer Podium Bloos, AKV|St. Joost, Stedelijk Museum Breda en Electron. Ook is er in samenwerking met 39Graden een jongerenprogrammering gemaakt. Het programma voor de jeugd is gemaakt samen met Schippers&VanGucht. 

Het festivalhart bevindt zich bij Podium Bloos aan de Speelhuislaan. Andere locaties zijn vertrouwde plekken zoals Electron en de Stokvishallen, maar ook op onbekende locaties op en rondom het terrein speelt het programma zich af.

Een dagkaart voor het festival kost vijftien euro. Met een passe-partout ben je voor dertig euro goedkoper uit. Als CJP of student krijg je korting. Het volledige programma en kaarten vind je op www.labreda.nl.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief