Foto: Trailer BlacKkKlansman

Deze vijf films kijk je binnenkort bij de Belcrum Bios Buitenfilm

  Cultuur

BREDA - Genieten van een avondje bioscoop onder de sterren? Neem dan je vouwstoeltje of kussen mee naar het plein van Podium Bloos. Want daar wordt 22, 23, 24, 30 en 31 augustus Bios Buitenfilm gehouden.


22 augustus: BlacKkKlansman, 21.30 uur

Een pijnlijk komische film van Spike Lee (Do the right thing, 25th Hour), waarin een zwarte agent, Ron Stallworth, weet te infiltreren bij de Klu Klux Klan. Maar wanneer de gevaarlijke club vol racistische idioten Ron in levende lijve wil ontmoeten, neemt Stallworths joodse collega Flip Zimmerman tijdelijk de honneurs waar.

23 augustus: Cold war, 21.30 uur

Polen, ten tijde van de Koude Oorlog. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

24 augustus: Green book,  21.30

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip. Samen reizen ze door verschillende 'witte' staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.

30 augustus: Le Grand Bain, 22.00 uur

In het gemeentelijk zwembad verdiept een groep mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Ieder hebben ze hun eigen besognes. Hun trainster Delphine is voormalig zwemkampioene en heeft haar portie ellende ook al gehad. Samen vormen ze een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

31 augustus: Woman at War, 22.00
De vijftigjarige, onafhankelijke Halla is een vrouw met een missie. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslandse hooglanden te beschermen die ze liefheeft. Maar dan krijgt ze na jaren plotseling bericht van het adoptiecentrum en kan ze haar andere grote wens in vervulling laten gaan: moeder worden. 

Is de weersvoorspelling niet goed genoeg om buiten een film te kijken? Dan verplaatsen de vertoningen naar de theaterzaal van podium Bloos. Ga voor kaarten voor de eerste drie films naar www.chasse.nl/belcrumbiosbuitenfilm. Voor de laatste twee ga je naar https://www.labreda.nl/tickets/

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief