De koren in de binnenstad van Breda.
De koren in de binnenstad van Breda. (Foto: MEZZ Breda )

Deze tien zangkoren verwarmen de binnenstad tijdens Tranen van Van Cooth

  cultuur

BREDA - Eind deze maand staat Tranen van Van Cooth 2019 al weer op de planning. Naast alle artiesten zijn nu ook bekend gemaakt welke koren zich van hun beste kant zullen laten zien op 31 augustus. Vanaf 13.00 uur zingen tien verschillende koren uit Breda en omgeving door de hele binnenstad prachtige liedjes. 


Bij onder andere de Huiskamer, Foodhal, Waalse Kerk en de Lutherse Kerk kunnen de muziekliefhebbers terecht. Zangkoren Beekse Smart, De Dukdalf, De Kruikenzangers, Mee-Singers en Dongens Levenslied laten zien wat ze kunnen. Ook de Begonia's, Lappen vol Smart, Sangdoel, Vrij & Blij, Amor, Dolorcanto, Traais Smartlappenkoor, Ut Gak en De Simmers staan die dag in de Bredase binnenstad. Aan het eind van de middag vindt er op de Grote Markt een 'Grande Finale' plaats met alle korten. 

Meezingfeest
Naast de verschillende optredens van koren begint het échte meezingfeest om 15.00 uur op de hoek van de Keizerstraat, vlak voor de Mezz. Op 9 juni maakte de organisatie bekend dat Corry Konings, Django Wagner en Beppie Kraft die dag in Breda te zien zullen zijn. Op 28 juli voegde zij daar Tommy Lips, Youri Labée, Frenk4You, Stef Ekkel, Johan Heuser, Rob van Daal en René Schuurmans aan toe. Naast deze artiesten zie je op het hoofdpodium ook Antony, John de manager en Alfonso, Tjerry en Mariska en Davy Luijks de sterren van de hemel zingen. Het belooft een dag met 100% feestgarantie te worden. 

Tijdens de editie van vorig jaar zat het weer niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Met de poncho aan stond het publiek te dansen op artiesten als John de Bever, Peter Beense en Sieneke. De organisatie duimt dit jaar voor beter weer. De komende tijd worden er nog meer namen bekend gemaakt. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief