Een spectaculair dansoptreden bij KAM Breda 2018. (FOTO FRANK VAN DER TEEMS)
Een spectaculair dansoptreden bij KAM Breda 2018. (FOTO FRANK VAN DER TEEMS) (Foto: Frank vd Teems )

Han Pimmelaar: 'KAM pakt weer groots uit'

  Cultuur

BREDA – Wie om welke reden dan ook niet in de gelegenheid is geweest om dit jaar een muziekfestival bij te wonen, kan zich op zaterdag 21 en zondag 22 september revancheren. Dan vindt in het Chassétheater de gratis toegankelijke happening plaats van de Bredase Kulturele Amateur Manifestatie (KAM) plaats. “Met gratis dansworkshops van Scapino en LeineRoebana dagen wij dit jaar dansliefhebbers uit mee te doen,” meldt Han Pimmelaar, voorzitter van KAM.


Het is eigenlijk niet meer nodig in Breda om uit te leggen wat KAM is. Voor voor wie het toch niet weet: KAM is een meerdaags indoor muziekfestival met een line-up van Bredase harmonieën, bigbands, dansscholen, muziek-, dans- en zangverenigingen die er hun beste beentje voorzetten om zo goed mogelijk uit de bus te komen.

Van kleuters tot senioren laten op de top van hun kunnen zien waartoe ze in staat zijn. Voor bezoekers is KAM dé kans om te zien wat er zich in Breda op dit culturele vlak afspeelt.

Primeur

Han en medebestuurder Annemiek Veeke, verantwoordelijk voor de PR en Communicatie, weten het zeker; er valt weer heel wat te beleven tijdens het KAM Breda weekend. “Zevenenzeventig verenigingen c.q. gezelschappen hebben zich al ingeschreven. In totaal zijn dat ongeveer 2600 mensen die wij als artiest een podium mogen bieden. Acht gezelschappen maken voor het eerst hun opwachting, een primeur dus spannend voor hen maar ook voor ons,” vertelt Annemiek die nieuwtjes als deze maar ook andere wetenswaardigheden rondom KAM-Breda op Facebook zet.

Wisselde bezetting

“Het worden weer dagen waarop in elk genre te genieten valt. Zaterdag staan daarvoor vier podia ter beschikking die continu om het half uur van bezetting wisselt. Zondag zelfs vijf, dan is er namelijk ook een buitenpodium vóór het Chassé theater. Zaterdag zijn er vijfendertig verschillende optredens en op zondag achtendertig. Het Chassétheater is dan één grote muziek- en danstempel waarin de bezoeker geheel naar eigen wens van podium naar podium kan hoppen,” zegt Annemiek. “Maar bij voortijds vertrek gaan we er wel vanuit, dat de zaal zo stil mogelijk wordt verlaten, zodat er weinig of geen last van wordt ondervonden,” vult Han aan.

Tekst gaat verder onder de foto


Niks te dol

Met dertig andere vrijwilligers zijn Han en Annemiek zeer in hun sas dat ze door de Gemeente Breda in staat worden gesteld om zo’n groot en belangrijk evenement te organiseren. Han is er bijna mee opgegroeid.

Eerst was hij KAM-deelnemer en sinds 2000 voorzitter. “Naast de gemeente faciliteert ook het Chassétheater ons met verve,” vertelt Han. “Voor het Chassépersoneel is niks te dol om het ons, de optredende gezelschappen en de bezoekers helemaal naar de zin te maken. Geweldig zoals zij zich opstellen. Mede door hen verloopt het evenement qua techniek perfect,” laten Han en Annemiek complimenteus weten. 

De dans vieren

Zaterdag gratis workshops door professionals van LeineRoebana van 16.30 u tot 18.00 u, alle leeftijden. Zondag gratis workshops door professionals van het Scapino ballet van 11.35 u tot 12.35 u voor 10 - 14 jr en van 13.20u tot 14.20u voor 14 jr en ouder. Iedereen die dansen leuk vindt kan zich tot 26 augustus inschrijven via: project@kambreda.nl. Meer informatie zie: www.kambreda.nl

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief