Een van de werken van Pieter Jonker, te zien op de tentoonstelling
Een van de werken van Pieter Jonker, te zien op de tentoonstelling (Foto: KunstDrift)

'Kunstdrift' probeert met nieuwe expo kunst met mensen te verbinden

  Cultuur

BREDA - Kunstenaarscollectief KunstDrift is vanaf 24 augustus een maand lang te gast in projectruimte NEXT van het Stedelijk Museum. Met BuitenDrift treedt het collectief voor het eerst gezamenlijk naar buiten en presenteert het zich aan een breed publiek. Dit doen ze met tegendraadse foto's, bewegende objecten en sculpturen, performances en een baldadige animatiefilm. Drift wil kunst met mensen verbinden. De basis hiervoor vormt een expositieruimte aan de Stationslaan in Breda.


De expositieruimte functioneert als ontmoetingsplek en experimenteel podium voor eigentijdse beeldende kunst - en alles wat aan beeldende kunst grenst en raakt. Makers, verzamelaars, opdrachtgevers en publiek ontmoeten elkaar en werken er samen. De opening van BuitenDrift vindt plaats op zaterdag 24 augustus van 15.00 uur tot 16.30 uur. Tijdens deze opening geven Marjolein van de Ven (conservator moderne en hedendaagse kunst Stedelijk Museum Breda) en Ad Marijnissen (kunstenaar en lid van kunstenaarscollectief KunstDrift) een inleiding op de tentoonstelling. De tentoonstelling wordt geopend met een performance door kunstenaar Hugo Dubois en kunstenaar en schrijver Lea Teunissen.

De afsluiting van het project vindt plaats op zondag 22 september van 14.00 uur tot 16.00 uur met een Socratisch Gesprek in projectruimte NEXT. Bezoekers zijn welkom om aan dit gesprek deel te nemen. 

Robbert Temmen

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief