Redhead Days niet meer terug naar Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De laatste roodharigendag in Breda
De laatste roodharigendag in Breda (Foto: Perry Roovers)

Redhead Days niet meer terug naar Breda

  Cultuur

BREDA - De eerste Tilburgse editie van de Redhead Days zit er op. Afgelopen weekend kwamen zo'n 25.000 bezoekers, waaronder ongeveer 4000 roodharigen uit 65 landen naar de jaarlijkse roodharigendagen. Voor het eerst na twaalf jaar vond het evenement niet meer plaats in Breda en dat gaat ook volgend jaar niet meer gebeuren.


Dat valt op te maken uit het persbericht van de organisatie. Afgelopen zondag werd door festivaldirecteur Bart Rouwenhorst samen met wethouder Marcelle Hendricks de festivaldatum voor volgend jaar onthuld: 28, 29 en 30 augustus. Onder voorbehoud van een goedgekeurde evenementenvergunning door de gemeente Tilburg. De 15e editie belooft vanwege het jubileum een extra bijzonder festival te worden, aldus de organisatie. "We vragen ieder jaar aan onze bezoekers wat er volgend jaar zeker niet mag ontbreken", vertelt Rouwenhorst. 'We gaan ons best doen om de beste ideeën te gaan realiseren, samen met Tilburg en haar inwoners".  

 "Dit was voor onze organisatie een extra spannende, maar ook erg intensieve editie", aldus Rouwenhorst. "Intensief omdat we in een nieuwe stad onze weg moesten vinden, maar ook spannend omdat de duizenden vaste bezoekers die inmiddels thuis waren in Breda ook voor een nieuwe stad moesten kiezen. Als organisatie zijn we echt warm onthaald door de gemeente, de ondernemers en inwoners. En we hebben inmiddels ook nieuwe Tilburgse vrijwilligers. Ook daar zijn we blij mee, want zonder vrijwilligers zo'n internationaal evenement organiseren is onbegonnen werk. Uit de vele reacties van onze bezoekers tijdens dit weekend concluderen we dat Tilburg ook voor hen als een warm bad voelt. Ik begreep vanmiddag dat er alweer hotelkamers voor volgend jaar zijn geboekt".

De Redhead Days vonden jarenlang plaats in Breda. De eerste editie die in 2005 plaats vond, werd gehouden in Asten. Maar sindsdien was Breda altijd de thuisstad van het succesvolle evenement. Tot dit jaar. Redhead Days speelde al jaren met het idee om te vertrekken uit Breda uit onvrede over het volgens de initiator oneerlijke subsidiebeleid in Breda. In 2018 leek het festival niet door te gaan, maar kwam er op het laatste moment dankzij extra sponsors toch een editie in Breda. Voor de Bredase hotels is het vertrek van Redhead Days een aderlating. Er kwamen ieder jaar tienduizenden mensen op het evenement af uit zo'n 80 verschillende landen. Ook de hotels in Tilburg waren afgelopen weekend volgeboekt, net zoals de stadscamping in het Spoorpark. 

Mura Kuijpers
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief