Foto: Wesley van der Linde

Nog één keer genieten: vanavond laatste PALM Parkies

  Cultuur

BREDA - Na zeven dinsdagavonden feest in park Valkenberg, komt er vanavond een einde aan PALM Parkies 2019. De 'Legens' hebben de eer om het festival muzikaal af te sluiten. 


Legends is een energieke liveband uit Nederland. Deze 5 heavy hitters krijgen ieder festival, feesttent of ander event aan het springen. Met mash-ups en medleys probeert Legends in hoog tempo een weergaloos muziek spektakel weg te zetten. 

PALM Parkies 2019

Zeven weken geleden betraden de mannen van Wild Romance als eerste het podium. De band van Herman Brood speelde nieuw werk, maar ook de oude klassiekers kwamen aan bod.

Een week later was het tijd voor coverbands. Van Eigen Bodem liet het publiek swingen met klassiekers van toen en hits van nu. Ze zongen zowel in het Nederlands, als in het Engels. Daarna bestormde de feestbende van De Bounties het podium om hier nog een dikke schep boven op te doen.

Datzelfde podium in park Valkenberg werd op 30 juli het domein van de Nederlandse rockband Handsome Poets. Vorig jaar zette zij het Valkenbergpark al op z'n kop met hun hits, zoals 'Dance, the war is over' en 'Sky on Fire'. 

6 augustus kwamen de jongens van Voltage naar Breda voor een show vol good old fashioned rock. Frontman Dave Vermeulen gooide ooit hoge ogen in de The Voice en nu brengt hij met zijn band niet alleen een gezonde dosis Rock & Roll op het podium, maar op hun laatste album is ook meer Southern Rock en Americana te horen.

Wie meer wilde doen dan alleen naar muziek luisteren, was 13 augustus op z'n plek bij PALM Parkies. Op deze dag hing er in het Valkenbergpark een Zuid-Amerikaanse vibe met een optreden van El Orquesta Pegasaya. Dansschool Bailamos Latino en dansorganisatie Latin Club en Events ondersteunden de avond.

Rapper, schrijver en producer Remon Stotijn oftewel Postmen reisde op 20 augustus af naar Breda om een swingende show weg te geven. Postmen wordt gezien als een van de belangrijkste personen in de grondvesting van de hiphop en reggae cultuur in Nederland.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief