Uniek inkijkje in oude rechtbank tijdens Open Monumentendag | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Uniek inkijkje in oude rechtbank tijdens Open Monumentendag

  Cultuur

BREDA - Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september kunnen bezoekers eenmalig binnen kijken in de oude rechtbank. Oud-medewerkers en studenten van De Rooi Pannen vertellen bezoekers alle verhalen en laten hen de zittingszalen en het cellencomplex zien. 


Voor veel Bredanaars is de rechtbank aan de Sluissingel een bekend gebouw. Toch zijn veel van hen hier waarschijnlijk nog nooit binnen geweest. De Gemeente Breda is sinds eind mei eigenaar van het pand en heeft de voormalige rechtbanklocatie aangekocht als ontwikkellocatie.

Tijdens de Open Monumentendag hebben bezoekers eenmalig de kans om het gebouw van binnen te bekijken. Onder leiding van oud-medewerkers van de rechtbank en studenten van De Rooi Pannen krijgen bezoekers unieke verhalen te horen en het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de zittingszalen en het cellencomplex. 

Het pand aan de Sluissingel is tijdens Open Monumentendag niet vrij toegankelijk. Nieuwsgierigen moeten zich inschrijven. Ieder uur worden er twee rondleidingen verzorgd. Per rondleiding kunnen er maximaal 25 personen mee. Rondleidingen duren ongeveer dertig minuten. 

Meer informatie tref je op de Facebookpagina van Gemeente Breda.

Robbert Temmen
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief