Cultuurnacht kiest voor vernieuwing: 'Het moet anders worden dan gebruikelijk' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Cultuurnacht 2019, zaterdag 25 januari.
Cultuurnacht 2019, zaterdag 25 januari. (Foto: Wijnand Nijs)

Cultuurnacht kiest voor vernieuwing: 'Het moet anders worden dan gebruikelijk'

  Cultuur

BREDA - Voor cultuurliefhebbers is de Bredase cultuurnacht al meer dan tien jaar een evenement om niet te missen in Breda. Jaarlijks komen er zo'n vijfduizend bezoekers af op de verrassende acts en opvoeringen op unieke locaties. Maar om verder te groeien, kiest de cultuurnacht dit jaar voor vernieuwing. Zo komt er een vernieuwde website en heeft het evenement gekozen voor een andere slogan: Verlang de nacht.


De Cultuurnacht Breda wordt voor 2020 'gerebrand'. Het evenement krijgt een nieuwe huisstijl, nieuwe website en een nieuwe slogan: Verlang de Nacht. Maar ook inhoudelijk staan er veranderingen op de planning. De organisatie wil deelnemers motiveren om ongebruikelijke samenwerkingen te zoeken, om zo te zorgen dat het evenement in 2020 verder groeit en voor meer verrassingen zorgt. 

Om dat te realiseren houdt de Cultuurnacht op 18 september een matchingsavond. "Want meedoen is alleen mogelijk als je iets verrassends te presenteren heb", aldus de organisatie. "Als je meedoet, verlangen we van je dat het
net iets anders doet dan gebruikelijk. Onverwachte samenwerkingsverbanden, buitengewone locaties en experimentele uitingen."

De matchingsavond staat open voor alle kunstenaar, artiesten (professioneel en semi-professioneel) en locatie-eigenaren. Meer informatie over de avond vind je hier.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief