Het festival vindt in Breda bij Podium Bloos plaats.
Het festival vindt in Breda bij Podium Bloos plaats. (Foto: DockZuid)

Organisatie DOCKFEST: 'Artiesten van wereldklasse wonen om de hoek'

  cultuur

BREDA - Aankomend weekend vindt de eerste editie van het nieuwe festival 'DOCKFEST' bij Podium Bloos plaats. Bij het festival staan Brabantse makers centraal, maar worden ook artiesten uit de internationale scene uitgenodigd om muziek te maken. "We willen mensen laten zien wat voor artiesten van wereldklasse er om de hoek wonen."


Het festival is niet een muziekfestival zoals alle andere. "Het is een a-typisch festival omdat het door Brabantse makers is ontwikkeld", vertelt Rogier Telderman, een van de initiatiefnemers. "Het gaat over genres heen. Er is niet een typische stijl." Daarnaast willen de initiatiefnemers muziek promoten onder Brabanders. "We willen dat mensen open leren te staan voor nieuwe dingen. Veel mensen kennen alleen beroemde artiesten uit het buitenland. Zij weten niet wat voor artiesten van wereldklasse om de hoek wonen. Er is zoveel talent aanwezig in de buurt."

"Muziek is altijd in ontwikkeling", legt de pianist uit. "Wij als artiesten ontwikkelen constant nieuwe muziek. Daarom wilden we een eigen omgeving creëren waarin we deze creaties konden tonen. Het is niet dat dit festival vol zit met uitprobeersels, maar er worden wel veel nieuwe technieken gebruikt."

Twee locaties
Dockfest vindt op twee locaties in Brabant plaats: bij Podium Bloos in Breda en bij de werkplaats van DockZuid in Tilburg. "Vorig jaar zijn we begonnen met het organiseren van concerten bij Podium Bloos. Sinds kort hebben wij van DockZuid ook een werkplaats in Tilburg. Daarom hebben we gekozen om het festival op deze twee locaties te houden." Bredase wethouder Marianne de Bie, opent vanavond samen met Tilburgse wethouder Marcelle Hendrickx het festival bij de werkplaats. "Samen sterker. Niet alleen economisch maar ook cultureel laten Tilburg en Breda dat zien", aldus burgemeester Paul Depla over het festival op Twitter. 

Unieke samenwerking
Dyane Donck, Yori Olijslagers, Vera Hofman en Rogier Telderman zijn het brein achter het festival en DockZuid. "Samen hebben wij ons actief ingezet om het festival te kunnen realiseren. Het is uniek dat makers samen optrekken om zichtbaarheid voor muziek te creëren. Daarnaast zijn de andere makers die komen optreden ook actief betrokken geweest bij het opzetten van het festival." In de line-up staan zowel Brabantse makers als artiesten uit de internationale scene. "We staan natuurlijk nog aan het begin, maar het belangrijkste is dat we samen nieuwe muziek ontwikkelen."

Kijk voor meer informatie en kaarten op de site van DockFest

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief