Foto: The Voice Senior/RTL

Ulvenhoutse Steve Yocum schittert vanavond in finale van The Voice Senior

  cultuur

ULVENHOUT - Drie weken geleden nam de Ulvenhoutse Steve Yocum na de Blind Auditions van 'The Voice Senior' plaats in het team van Marco Borsato. Nadat de 68-jarige vorige week de zogenaamde Knock-Outfase overleefde, schittert hij vanavond in de finale van het tweede seizoen van het RTL-programma. 


Met zijn vertolking van 'You got a friend in me' wist Yocum, die al zo'n vijftig jaar actief is in de muziek, zowel Marco Borsato als Frans Bauer binnen tien seconden te laten draaien. Net voor het einde van het liedje draaide ook Angela Groothuizen nog. Toch koos de Amerikaan, die als sinds 1997 in Ulvenhout woont, voor Borsato. 

Een week later was het tijd voor de Knock-Outfase'. Daar zong hij 'It's a Wonderful World' terwijl hij zichzelf begeleide op de trombone. Met succes, hij kreeg een plekje in de finale toegewezen. Vanavond is het dan zover, samen met zeven anderen strijdt de Ulvenhouter om de titel.

Wat als de Ulvenhouter wint? "Als ik zou winnen zou ik heel blij zijn, maar ik wil vooral gewoon doorgaan in de muziek. Een programma als The Voice Senior is mooi, omdat het veel mensen kan laten zien wat je doet. Vooral op mijn leeftijd is dat heel fijn", vertelde hij tegen BredaVandaag.

De show gaat om 20.30 uur van start. Dan treden alle kandidaten een keer op, waarna er uit ieder team één muzikant afvalt. De vier overgebleven artiesten zingen nog een keer de longen uit hun lijf, waarna het publiek de winnaar kiest. Het eerste deel van de finale is al opgenomen, maar de eindstrijd tussen de 'final four' is semi-live.