Foto: Arend van Dam

Kinderboekenweek in Breda: van workshops tot vertelvoorstelling van Arend van Dam

  Cultuur

BREDA - Hij won een Zilveren Griffel en een Zilveren Penseel, twee belangrijke prijzen voor kinderenboeken. En aanstaande zondag is hij te bewonderen Breda: Arend van Dam. Ter gelegenheid van de kinderboekenweek houdt hij een vertelvoorstelling in de zaal van Publieke Werken. Het is één van de activiteiten rondom de Kinderboekenweek die in volle gang is en als thema heeft Op reis! 


De reis van Syntax Bosselman en de Bromvliegzwaan. Wie kleine kinderen heeft, komt die twee titels misschien wel bekend voor. Het zijn de kinderboeken waarmee de in Breda-woonachtige Arend van Dam de belangrijkste prijzen voor kinderboeken won. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek houdt hij in Publieke Werken een vertelvoorstelling, op zondag 13 oktober. Daarin vertelt hij uiteraard ook over zijn nieuwste boek: Iemand in het bijzonder. "Het boek staat vol bijzondere verhalen. Over bijzondere vrouwen", vertelt Van Dam. 'Als ik zondag kom, neem ik weer koffers vol met spullen mee. Want het thema is natuurlijk niet voor niets: Op reis gaan." Kaartjes zijn gratis verkrijgbaar bij de Vrije Boekhandel.

De vertelvoorstelling is één van de activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Zo houdt Nieuwe Veste in de wijkvestigingen van de bibliotheek zaterdag ook een theaterworkshop voor kinderen van 6 tot 8 jaar naar aanleiding van de kinderboekenweek. Daarin gaat de kinderen samen op 'magische reis'

Kinderboekenweek

Van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober vindt de 65ste editie van de Kinderboekenweek plaats. Het thema van deze jubileumeditie is Reis mee! -waar voertuigen centraal staan. Er zal op iedere bibliotheekvestiging een tentoonstelling zijn van de bekroonde boeken en de themaboeken. Ook is er aandacht voor het Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden, geschreven door Anna Woltz en het prentenboek André het astronautje op zoek naar Laika, geschreven door André Kuipers. 


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief