Rentate Tiggelman samen met de Bredase DJ Salty
Rentate Tiggelman samen met de Bredase DJ Salty (Foto: Tiggelman Dance Masters)

Zeventig jaar Tiggelman Dance Masters: 'Liefdesrelaties begonnen op onze dansvloer'

  Cultuur

BREDA - Tiggelman Dance Masters is een begrip in Breda. Al zeventig jaar is het dé plek waar Breda leert dansen, en waar relaties op de dansvloer ontstonden en sneuvelden. Het familiebedrijf zit sinds 12 oktober 35 jaar aan de Slingerweg. En dat wordt zaterdag gevierd met een grote reünie en feestavond.


Het is Renate Tiggelman die sinds 2002 hét gezicht is van Tiggelman Dance Masters. Zij nam het stokje over van haar ouders, die het zelf weer van Renate's opa hadden overgenomen. "Mijn opa Leo Tiggelman begon in 1949 met een dansstudie aan de haven", vertelt Renate. "En 12 oktober 1984 zijn Leon en Anja, mijn ouders, gestart aan de Slingerweg."

In die zeventig jaar is er veel gebeurd. "Meerdere liefdesrelaties zijn bij ons begonnen", vertelt Renate. "En sommigen zijn er ook geëindigd. Maar wat natuurlijk het leukste is, is dat meerdere paren die elkaar bij ons hebben ontmoet later ook zijn getrouwd." Speciaal voor al die mensen die de oude tijden bij Tiggelman weer eens willen herleven, organiseren Renate en haar ouders op zaterdag 19 oktober een speciale feestavond. "Zat jij vroeger op dansles bij Tiggelman en wil jij die oude tijden weer eens herleven? Of dans je er nu en ben je benieuwd hoe jouw voorgangers de voetjes van de vloer gooiden? Of ben je überhaupt nog nooit de dansschool binnengestapt? Dan ben je van harte uitgenodigd."

Elf uurtje

Renate licht graag toe wat iedereen zaterdag kan verwachten. "In ieder geval een gezellige avond waar de voetjes ouderwets van de vloer komen met een heerlijk 'weet je nog'-gevoel. Uiteraard komt ook het 'elf uurtje' terug. Dat was hét moment op de dansavond dat het wat knusser en gezelliger werd tussen de schuifelende koppels. De muziek wordt verzorgt door de vaste DJ en voor velen een oud bekende: 40UP DJ Salty (Jacques Lardenoy). In zijn jeugd danste hij eind jaren 80 bij ons waarna hij in de 90s als DJ draaide in onder meer de Scorpio en de Liquid. En die sfeer gaan we zaterdag terughalen. Samen met alle gasten, mijn ouders Leon en Anja, bekende gezichten zoals Laurens, Jeroen, Alex en Mery en nog vele anderen wordt het een heerlijk ouderwets avondje Tiggelman!"

Niet noodzakelijk, maar aanmelden is wel zo fijn via www.1-2-dance.nl (gratis entree) of via het event op Facebook. Zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur.

l

FOTOSERIES