Halloween in Breda: hier kun je griezelen | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Charles van Campenhout

Halloween in Breda: hier kun je griezelen

  Cultuur

BREDA - Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Ook Breda barst dit jaar weer van de activiteiten. Hou je van griezelen, horror en verkleden? Dat komt goed uit. Feesten zijn niet meer weg te denken uit de stad. Hieronder een lijstje van griezelige activiteiten. 


- 25 oktober 

Halloween at STEK ( 4 - 12 jaar)

Deze griezelavond is voor iedereen geschikt. De tocht is wel spookachtig, maar er zitten geen schrikeffecten in. Dat maakt de avond ook voor de jonge kinderen geschikt. Alle spookjes tussen de 4 en 12 jaar kunnen zich op 25 oktober om 17.00 uur verzamelen bij de Duimelot kinderkringloop. Daar krijgen de kinderen een gruwelijk lekker hapje. Bij het kampvuur kunnen alle jongeren zich opwarmen en luisteren naar een griezelig verhaal. Vanaf de Veilingkade vertrekken de kinderen op een spannende tocht. Gewapend met een zaklantaarn gaan de kinderen op avontuur. Omstreeks 21.30 uur is de avond afgelopen. 

Halloween spooktocht

Vanaf ontmoetingscentrum de Sleutel start 1001 nachtmerries: een spooktocht voor jong en oud. Die wordt georganiseerd door de JOM: de Jonge Ondernemende Moeders.

- 26 oktober

Daisy Halloween Breda w/ Bizzey 

Hou je van dansen, maar ook van griezelen? Dan ben je bij STRND aan het goede adres. Geheel verkleed kunnen feestvierders vanaf 20.00 uur de dansvloer op. Artiesten zoals Bizzey komen 26 oktober naar de Slingerweg, om de enge avond een muzikale draai te geven. Om 02.00 uur moeten alle spoken, zombies en vampiers weer huiswaarts. 

Halloweentocht Gampel 

Vanaf Café de Haagse Poort vertrekt ook dit jaar weer een gruwelijke spooktocht. Hou jij van griezelen en ben je niet bang om te schrikken? Dan is deze tocht wat voor jou. Maar je moet wel snel zijn. Er zijn nog maar achttien plaatsen vrij. 

Hell Yeah Halloween!! Hola Ghost, Kezus Krijst, Rockin' Robbish

Heksen, Monsters, Psycho's, Punkers en andere half doden opgelet! Voor een spannend halloweenfeestje moet je dit jaar in Phoenix en Café De Speeltuin zijn. Daar komen Hola Ghost, Kezus Krijst en Rockin' Robbisch de boel onveilig maken. Pas op, want de bands kunnen je omverblazen met hun harde sounds en spookachtige verschijning. De zalen zijn om 20.00 uur geopend voor alle halloweenfans. 

Halloween kinderdisco Trick or Treat

In de wijk Gageldonk wordt het 26 oktober heel angstaanjagend. Daar gaan kinderen namelijk vanaf 18.30 uur langs alle deuren: snoep of je leven! Met gevulde maagjes gaan de spookjes om 19.30 uur naar de kinderdisco in buurthuis Gageldonk. Op spookachtige hits kunnen zij het dak eraf dansen. Ouders zijn ook welkom. 

- 31 oktober 

STUFI Techno Halloween Special !

De organisatie van STUFI Techno is er helemaal klaar voor. Op 31 oktober zijn zij vastberaden om met hun weerzinwekkende aankleding en griezelige muziek alle boze geesten weg te jagen. Wil je ze meehelpen? Trek dan je engste outfit aan. Op 23.00 uur openen de deuren. Er kan daarna tot laat in de nacht doorgedanst worden.

ESN Breda x Tipcy: Halloween 

Ook sportsbar Old Dutch kon halloween dit jaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De 31e van oktober toveren zij de gehele bar om tot een van de engste barren van Breda. Durf jij het aan? Alle skeletten, duivels en zombies zijn vanaf 21.00 uur welkom.

- 1 november

Strik Halloween Horrortocht vrijdag 1 november 1700 tot 2300

Heb jij stalen zenuwen of schrik je al als je in de spiegel kijkt? Gaan je haren overeind staan als je een spin ziet, loop je om als je een clown tegenkomt of doe je, je ogen dicht bij een enge scene in een horrorfilm? Tijdens de Strik Halloween Horrortocht worden jouw zenuwen sowieso op de proef gesteld.  Jong, oud, groot, breed smal of klein. Bij deze tocht worden je grootste angsten en engste nachtmerries werkelijkheid. De locatie blijft onbekend tot na ontvangst van je bevestiging. Het is in ieder geval ergens in Breda. De tocht duurt ongeveer dertig minuten. Vergeet je in het donker niet achter je te kijken?

Horror bioscoop

Op 1 november 2019 organiseren Pier 15, Chassé Cinema en But Film Festival het evenement Horror Bioscoop // The Ring + Afterparty bij Pier 15. De dag na Halloween is nog nooit zo gruwelijk geweest! Met een bioscoopscherm op de skatebaan en een groot feest in de bar belooft het een bijzondere avond te worden. Het programma ziet er als volgt uit:
We beginnen de avond om 20.00 uur met drinks en korte horrorfilms van But Film Festival in de bar van Pier 15; hier drinkt men zichzelf moed in voor wat komen gaat. Om 22.00u gaan we met zijn allen gruwelen bij horrorklassieker The Ring (2002). The film wordt getoond op het witte doek op de skatebaan zelf. Bovendien luistert iedereen mee met een koptelefoon; een silent cinema dus. Zet tussendoor vooral ook even je koptelefoon af om je buren te horen gillen..

24.00u – 02.00u Afterparty in de bar

Na de film gaat het feest verder in de bar van Pier 15; op de beats van de dj’s van Pier 15 laat jij je beste Thriller moves zien!


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief