Foto: BredaVandaag

Meevaller voor de Mezz: poppodium ontvangt toch wel 80.000 euro subsidie

  Cultuur

BREDA - De Mezz heeft een subsidie van bijna 80.000 euro binnengesleept. In eerste instantie was de aanvraag van het Bredase poppodium afgekeurd door het Fonds Podiumkunsten, maar daar is de instantie op teruggekomen. Directeur Frank van Iersel van de Mezz is blij. "Dit voelt als erkenning."


Het was een domper voor de Mezz. Het poppodium was door het Fonds Podiumkunsten niet meegenomen in de lijst van podia die een SRP-subsidie (Subsidie Reguliere Programmering theater- en concertzalen) mochten ontvangen. "Het aantal en de kwaliteit van de ontvangen aanvragen voor de periode 2020-2021 was erg groot. Binnen het oorspronkelijke budget moesten daardoor de aanvragen van een aantal podia die goed waren beoordeeld toch worden afgewezen", laat het Fonds weten. Maar op die beslissing is het fonds nu terug gekomen. En dat betekent dat de Mezz net als zeven andere podia tóch subsidie krijgt. Namelijk 78.750 euro. 

"Dat Mezz alsnog is opgenomen in de SRP subsidieregeling voelt als erkenning en waardering waar Mezz als middelgrote popzaal voor staat: aanbieder, aanjager en ontdekker", laat directeur Frank van Iersel weten. "Dit doen wij door meer indoorfestivals te organiseren zoals 'Ik Zie U Graag' met muziek uit België, Fresh, ons hiphop feest, Rootzz met moderne americana, Breda metalfest en Jazz/Fusion te organiseren. Met behulp van deze subsidie, kunnen we dit blijven doen."

FOTOSERIES