Rondé tijdens de Popronde in 2014.
Rondé tijdens de Popronde in 2014. (Foto: Wijnand Nijs)

Popronde keert terug naar Breda: 53 muzikanten op 27 locaties in het centrum

  cultuur

BREDA - Ook dit jaar keert de popronde weer terug. Morgenavond is Breda als een van de laatste steden aan de beurt om te genieten van diverse artiesten. In totaal staan er 53 muzikanten op 27 verschillende locaties in het centrum van de stad. 


Op de verschillende podia komen zo'n beetje alle stromingen aan bod: van singer/songwriter tot punk, van soul tot psychedelic, van ska tot hiphop en van Nederlandstalige kleinkunst tot Engelstalige elektronica. Deze optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

Popronde is al jaren de plek waar zo wat alle soorten muziek wordt gevonden door de nog meer verschillende soorten mensen. Op de podia staan de muzikale helden van morgen, en zijn ze deze avond al te zien, te horen en te beleven. Bands zoals Kensington, De Staat, My Baby, Racoon, Chef'Special en Rondé stonden zo ooit ook op Popronde.

Dit grootste rondreizende muziekfestival van Nederland trok de afgelopen maanden al door 36 steden, en heeft na Breda nog 3 steden voor de boeg. Vanaf 19.15 uur kun je je bewegen door dat wat nieuw Nederlands muzikaal talent te bieden heeft, om dit vervolgens tot ver na middernacht op de officiële afterparty in De Bruine Pij te bespreken met al die andere muziekliefhebbers. 

Kijk voor alle artiesten en locaties op de site van de popronde

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief