Foto: Archief

Chassé genomineerd voor 'Theater van het Jaarprijs 2019'

  cultuur

BREDA - Het Chassé Theater is dit jaar met zes anderen genomineerd voor de 'VVTP Theater van het Jaarprijs 2019' in de categorie Grote Theaters. Op maandag 2 december wordt bekend gemaakt of het Bredase theater er ook daadwerkelijk met de winst vandoor gaat. 


De 'VVTP Theater van het Jaarprijs 2019', die sinds 2010 wordt uitgereikt, kent twee categorieën: kleine theaters tot 450 stoelen en grote theaters vanaf 450 stoelen. In die laatste categorie zijn, naast het Chassé Theater, ook nog De Goudse Schouwburg, DeLaMar Theater, Koninklijk Theater Carré, Schouwburg Amphion, Parkstad Limburg Theater en Theater De Stoep genomineerd.

Uitreiking
Op maandag 2 december wordt tijdens de jaarlijkse Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP)-theaterbeurs de prijs uitgereikt. De jury kijkt naar welke theaters in 2019 uitmuntend presteerden. De winnaar neemt een speciale stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst. Deze krijgt dan een jaar lang een ereplek geven het theater. De felbegeerde stoelen staan nu nog bij de winnaars van vorig jaar: Theater de Stoep in Spijkenisse en Diligentia in Den Haag.

Op die dag wordt ook de winnaars van de kleine theaters en de marketingprijs bekend gemaakt. Die laatste wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. "Alleen een poster of flyer is tegenwoordig niet meer genoeg om tickets te verkopen. Met de Marketingprijs willen we theaters in de schijnwerpers zetten die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van promotie, en die op creatieve manieren het publiek weten te bereiken" vertelt Marte Lalleman, directeur van de VVTP. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief