Prins Kaaff LIV
Prins Kaaff LIV (Foto: BAK van Boemeldonck)
Uitgelicht

Nieuwe prins voor Boemeldonck: Rolph Kavelaars onthuld als Prins Kaaff LIV

  cultuur

PRINSENBEEK - Boemeldonck is weer een prins rijker én het is geen onbekende. Rolph Kavelaars is vrijdagavond onthaald als Prins Kaaff de Vierenvijftigste van Boemeldonck. De Bekenaar is als voorzitter van de Kapellencommissie al jaren nauw betrokken bij het liedjesfestival. 


Al jaren viert Prins Kaaff met zijn vrouw Marieke carnaval in Boemeldonck. Als voorzitter van de Kapellencommissie, lid van de Senaat van Boemeldonck en lid van KV de allerirste Boemeldonckse vrijwillige amateur hengelsportvisvereniging 'Zelden Thuis' zit het feest hem in het bloed. Hij is dan ook nauw betrokken bij het liedjesfestival, de verkiezing van het Karnavalslied van Boemeldonck. In het dagelijks leven is Kavelaars ook een bekend gezicht. Hij heeft een eigen fysiotherapiepraktijk. Menig fervent carnavalsvierder is al op zijn behandeltafel hersteld van de fysieke gevolgen van het Boemeldonckse carnaval. 

Het gevolg
De Prins heeft ook twee nieuwe Hofdames. Bo Snoek en Lotte van der Wiel zijn twee echte Beekse met carnavalsgenen. Snoek is lid van CV Bende Gek, Van der Wiel van CV de Matties. Evi van der Wijngaart, Finn van Dongen, Frederique de Bruijn, Lelie Cazemier, Noa van Bavel, Renske Machielsen en Vive van Heijenoort zullen komend carnaval schitteren als dansmarietjes. 

Eveneens werden de nieuwe leden van de Raad van Elf bekend gemaakt. Dat zijn: Joost Koolen, Gwen van de Koedijk en Julian van Paeschen. De functie van Hoflivreier wordt ingevuld door Dennis Jorissen en Kimberley Spronk. Laatstgenoemde is de eerste vrouwelijke Hoflivreier van Boemeldonck. In de hofkapel van de BAK van Boemeldonck zijn ook twee nieuwe leden te bewonderen: Rene Huijbregts en Jasper Vriends.

Boemeldoncks Karnavalslied 2020
Voordat Prins Kaaff LIV en zijn hofdames onthaald werden, was de finale van de verkiezing 'Boemeldoncks Karnavalslied 2020'. Daarbij kwam Guus met 'Magrietje' als winnaar uit de bus. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief