Foto: BredaVandaag

Winnaar Qwitnix?! speelt dak van Mezz tijdens Blèèrfêêst 2019

  cultuur

BREDA - Qwitnix?! is de grote winnaar van het Blèèrfêêst 2019. Hun nummer 'Heej, da is nou Kielegat' zal heel de carnaval te horen zijn in alle cafés in de stad. 


Vrijdagavond verzamelden alle feestvierders zich om elf over zeven in de Mezz voor het Blèèrfêêst. Verschillende Kielegatse kapels en artiesten namen het tegen elkaar op. Iedereen wilde met de felbegeerde Thuur Piek Bokaal naar huis. Qwitnix?! liet alle concurrentie achter zich en sleepte de titel in de wacht. Hun nummer 'Heej, da is nou Kielegat' zal het komende carnavalsseizoen in alle cafés te horen zijn. 

Voor Prins Arie d'n Irste met zijn twee nieuwe pages Sigrid en Jiske en de nieuwe nar Thierry Adriaan was dit zijn eerste grote optreden na de bekendmaking op Elluf-Elluf. Als voormalig organisator en tevens frequent deelnemer van het Blèèrfêêst met Bentzat, was dit voor de nieuwe hoogheid bekend terrein waar hij zich zichtbaar als een trompettist in een blaaskapel voelde.  

Joost Dikmans

Het Blèèrfêêst opende met de Kielegatse Kanjers waarna het winnend lied van vorig jaar van Bredaose Turfschippers en 't Zooike ten gehore werd gebracht. Vanwege het recent overlijden van Joost Dikmans, de zanger van het lied Da Ziede Zo, zong Danny de Klerk (oud-prins Daan) het. Dit was een groot succes en een mooi eerbetoon aan Joost.

FOTOSERIES