Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Honderden gespannen kinderen zien Sinterklaas de Haven binnenvaren

Door: Amber Kuijs Cultuur

BREDA - Na weken wachten was het dan eindelijk zover. Sinterklaas maakte zaterdagmiddag zijn opwachting in de Haven van Breda. Honderden gespannen kinderen verwelkomden samen met hun ouders de sint en zijn pieten. 

Om 13.00 uur was het zover. Sinterklaas voer samen met 350 pieten de Haven van Breda binnen. Er hing een geweldige sfeer aan de Haven. De goedheiligman maakt een route langs de Vismarktstraat, Reigerstraat, Grote Markt, Kerkplein, Torenstraat, Karrestraat, Eindstraat en Houtmarkt. Vervolgens loopt de sint met zijn gevolg via de Halstraat weer naar de Grote Markt. Daar geeft één van de pieten een gezellig optreden, waarna de sint welkom wordt geheten in de stad.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Wesley van der Linde

Intochten op zondag 17 november

Tuinzigt, Westerpark en Haagpoort

Ook dit jaar organiseren Tuinzigt, Westerpark en Haagpoort weer gezamenlijk een intocht van Sinterklaas. Om 11.00 uur gaat de intocht van start op de Wingerdstraat. Tijdens de route wordt de Sint begeleidt door sambaband Percussão, DJ Deems, Dansstudio Jump en de Friesche Paarden Carrousselgroep. Een week na de intocht vindt er een gezellige kindermiddag plaats bij de Nieuwe Meidoorn. 

Belcrum 

In de Belcrum komen Sinterklaas en zijn pieten om 13.00 uur aan op de Veilingkade. De optocht eindigt in het Belcrumhuis. Daar zal vanaf 14.30 uur een feestmiddag zijn, alle ouders en kinderen zijn welkom. Voor het feest is het nodig een ticket te kopen, dat kan via de website.

Prinsenbeek

Om 11.30 komt de Sint op zijn schimmel Amerigo aan op de Markt. Vergezeld door heel veel pieten. Om 13.30 uur is de eerste voorstelling, een speciale: een prikkelarme.   Dat is een extra rustige voorstelling voor kinderen die niet goed tegen de drukte kunnen. Deze wordt gevolgd door drie normale Sinterklaasvoorstellingen om 14.15, 15.15 en 16.15 uur. 

Bavel

De intocht begint om 13.15 uur in de Kloosterstraat, hierna maken de Sint en zijn gevolg een rondje door Bavel. Vanwege veiligheid en snelheid is de route dit jaar een klein stukje korter gemaakt. Naar verwachting komen ze om 15.00 uur aan bij sporthal 'De Huif'. Daar begint een gezellige feestmiddag. Om 14.00 uur is de zaal al open. 

Ulvenhout

Om 13.15 uur ontvangt Frank Husson bij de Pekhoeve alle ouders en kinderen om samen op Sinterklaas te wachten. Naast aankomst  Er is er een optocht door de straten van Ulvenhout met aansluitend een Sinterklaasfeest in de grote zaal van Jeugdland. Vanaf 14.30 is het daar feest met muziek en wat lekkers, alle kinderen uit Ulvenhout en omstreken zijn welkom.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Perry Roovers

Intocht op zaterdag 23 november

Haagse Beemden

Sinterklaas wordt zaterdag 23 november om 13.00 uur op Winkelcentrum de Donk verwacht in de Haagse Beemden. Er is van 13.00 tot 15.00 uur van alles te doen op het winkelcentrum.

Intochten op zondag 24 november

Princenhage

Om 12.00 uur vertrekt Sinterklaas vanaf de Princenhof. Het programma gaat om 12.30 uur van start op de Haagse Markt, maar de Sint komt daar pas om 13.00 uur aan. Drie kwartier later vertrekt hij richting De Koe waar hij naar verwachting om 14.00 uur zal aankomen.

Heuvelkwartier

De Sint brengt deze zondag ook een bezoekje aan het heuvelkwartier. Vorig jaar ging de Sint vanuit het ontmoetingscentrum De Vlieren met een rijtoer door de wijk. Aansluitend konden de kinderen de Sint persoonlijk begroeten in het ontmoetingscentrum. 

Boeimeer

Om 13.00 uur begint de intocht van Sinterklaas. Samen met zijn pieten maakt hij een ronde door de wijk. Aansluitend begint om 14.30 uur het feest op de P&P school.

Ginneken

Sinterklaas slaat het Ginneken natuurlijk niet over. Daar komt om 13.00 de goedheiligman met zijn gezelschap aan op de Ginnekenmarkt. Aansluitend gaat er om 15.00 uur een kindershow van start bij Boerke Verschuren. 

Teteringen

De Sint gaat ook een kijkje nemen bij een heuse Sinterklaas Pieten disco in dorpshuis 't Web in Teteringen. Daar kunnen alle kinderen tussen 14.30 en 17.00 uur een dansje wagen met de pieten en wie weet ook met de sint.


Foto: Perry Roovers

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding