Brouwerij Frontaal zoekt opnieuw aandeelhouders: tweede crowdfundingsactie nodig voor groei | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Remy van Den Hurk (REMYDESIGNS)

Brouwerij Frontaal zoekt opnieuw aandeelhouders: tweede crowdfundingsactie nodig voor groei

  Cultuur

BREDA - Brouwerij Frontaal is inmiddels een begrip in Breda. Het bedrijf groeit dan ook zo hard dat er een tweede crowdfundingsactie is opgezet. Wie investeert in de brouwerij, wordt mede-eigenaar van het gouden genotsdrankje. 


Brouwerij Frontaal heeft dit jaar niet stilgezeten. In april ging het café open, in augustus de nieuwe brouwerij. Daarin werden een grote brouwinstallatie, een tiental vergistingstanks en een blikkenlijn geplaatst. Het team is gegroeid naar tien man sterk en de productie draait op volle toeren.

Het bedrijf is nog niet klaar met groeien, maar daar hebben zij hulp bij nodig. Daarom gaat aanstaande zaterdag om 13.00 uur tijdens de 'Grand Opening' een tweede crowdfunding van start. "Voor de volgende stap gaan we ons vatenpark sterk uitbreiden. We kunnen momenteel nog niet aan de grote vraag voldoen", legt de brouwerij in het persbericht uit. "Verder gaan we nog een aantal investeringen doen in de brouwerij, waaronder een pin-point carbonator en een etiketteermachine. Daarnaast is er nog een deel werkkapitaal nodig zodat we kunnen blijven groeien."

Wie investeert, geeft geen lening maar wordt daadwerkelijk aandeelhouder van de brouwerij. Daarnaast gaat de investeerder ook meedelen in de winst. Zo'n crowdfundingcampagne hield de brouwerij al eerder. Met succes, in november 2018 haalde het bedrijf 800.000 euro op. Er werden toen ruim 600 mensen aandeelhouder van de brouwerij.

Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven om op de hoogte te blijven.