Foto: Wijnand Nijs

Breda krijgt eigen scheurkalender: 365 x wat de stad bijzonder maakt

  Cultuur

BREDA - Allerlei inkijkjes die Breda speciaal maken. En dat op 365 pagina's. Nicolai Frijters maakte een scheurkalender van de stad. Van achtergrond verhalen tot portretten en van bekende Bredanaars tot nostalgische kiekjes. Het staat allemaal in Breda Scheurkalender. 


De Breda Scheurkalender is uit. De weekkalender is volledig in kleur en geeft inkijkjes in wat Breda bijzonder maakt. Breda Scheurkalender is een project van Nicolai Frijters. "Met mijn bedrijf ben ik betrokken bij producties van CliniClowns, Guus Meeuwis, 365 Dagen Succesvol en vele andere organisaties. Als inwoner van Breda leek het me leuk om eens een scheurkalender voor deze prachtstad te maken. Dit jaar vond ik er eindelijk tijd voor. Gelukkig kreeg ik medewerking van diverse stadsgenoten. Daarnaast was Stadsarchief Breda een bron van inspiratie." Volgens Frijters is een jaarlijkse traditie geboren. "De reacties zijn heel positief, dus de kans is groot dat er volgend jaar weer eentje komt."

Wat je van de scheurkalender kunt verwachten? Van een kort achtergrondverhaal tot een fotovraag, en van een nostalgische pagina tot bekende Bredanaars. Daarnaast kun je je kennis van Breda testen met de meer dan 65 quizvragen verspreid over het boekje. Een laatste troef zijn de versjes in plat Bredaos. 

Breda Scheurkalender is online te bestellen en te vinden in diverse winkels in de stad. 

FOTOSERIES