Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Ankie Nederlof)

Koopjesjagers opgelet! Ook Bredase winkeliers stunten met prijzen tijdens Black Friday

  Cultuur

BREDA - Black Friday. Je kunt er ook in Breda niet omheen. Vele lokale winkeliers maar ook de grote ketens grijpen de Amerikaanse shop-dag aan om klanten naar hun winkel te trekken. Met hoge kortingen worden Bredanaars in de verleiding gebracht om sinterklaas- en kerstinkopen te doen. 


Het zal je de laatste dagen vast opgevallen zijn. De etalages van Bredase winkels hangen vol met zwarte posters, een tekenend beeld. Allemaal zijn het reclames voor Black Friday, een uit Amerika overgewaaide traditie. Daar is het de dag na thanksgiving. De meeste Amerikanen hebben dan vrij en gebruiken deze dag om massaal kerstinkopen te doen. De winkels spelen daar massaal op in door grote kortingen op hun producten te plakken. 

Tegenwoordig wordt doen steeds meer Nederlandse winkels hier ook aan mee. Ook de winkelstraten in Breda hangen vol met posters, ballonnen en reclameborden met daarop fikse aanbiedingen. Hoewel vrijdag 29 november geen officiële koopavond is, blijft een aantal winkels naar verwachting toch wat langer open. De winkels in de Barones zijn in ieder geval allemaal extra lang geopend tot 21.00 uur.

Veel bekende merken zoals Ici Paris XL, Zara en Etos doen vanzelfsprekend mee aan de 'koopjesdag', maar ook winkels buiten de binnenstad hopen meer klanten te trekken. Zo doet bijvoorbeeld ook de NAC Fanshop mee aan het fenomeen. Wie vandaag naar de winkel gaat of iets online bestelt, krijgt 15% korting op de aankoop. 

Geen tijd om naar de stad te gaan? Wees niet getreurd. Ook online doen merken massaal mee aan 'Black Friday'. Daar gaan veel acties zelfs nog het hele weekend en maandag door. Maandag 2 december is het namelijk bij veel winkels zelfs nog 'Cyber Monday'.   

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief