De Bredase Nikki Pommer is genomineerd voor de VIVA400.
De Bredase Nikki Pommer is genomineerd voor de VIVA400. (Foto: Femke Meijboom)

Jong en gedreven: Bredase Nikki Pommer (22) genomineerd voor VIVA400

  cultuur

BREDA - Ieder jaar maakt de VIVA een lijst van de 400 meest inspirerende en ambitieuze vrouwen van Nederland. De Bredase Nikki Pommer maakt kans om daar als 'creatieveling' in te komen. Zij is genomineerd vanwege de creatieve wijze waarmee ze zich met haar bedrijf SAY NIK voor maatschappelijke innovatie inzet. 


Dit jaar presenteert VIVA voor de twaalfde keer de lijst met 400 vrouwen die een verschil maken in hun vakgebied. De 22-jarige Nikki Pommer uit Breda is hiervoor in de categorie 'creatieven' genomineerd. Met haar bedrijf SAY NIK probeert de Bredase zich op creatieve wijze in te zetten voor maatschappelijke innovatie door middel van advies, workshops en trainingen. 

Vrouwen konden genomineerd worden in zes categorieën: Zakenwonders, Creatieven, Wereldverbeteraars, Zorgdragers, Techtalenten en Krachtpatsers. Molenaar is genomineerd in de categorie Zorgdragers. Nikki is niet de enige Bredanaar die genomineerd is voor de VIVA400. Ook Esther Molenaar maakt kans om in de welbekende lijst terecht te komen. Zij deed onderzoek naar een nieuwe behandeling voor mensen met de ziekte van Parkinson. Na afronding is Molenaar scholing gaan geven om zorgverleners te leren hoe ze deze personen van de beste behandeling kunnen voorzien.

Nikki Pommer

De 22-jarige Bredase Nikki bracht in 2018 het boek 'De wijze lessen van een twintiger' uit, waarin ze schrijft over het proces waar ze doorheen ging toen ze als 17-jarige thuis kwam te zitten met een burn-out. Ze deelt de belangrijkste lessen die ze leerde over persoonlijke ontwikkeling. Zo maakt de schrijfster onderwerpen zoals mentaal welzijn, burn-outs en de druk vanuit de prestatiemaatschappij op een openhartige manier bespreekbaar. 

Daarnaast is Pommer ook ondernemer. Met haar bedrijf SAY NIK probeert ze zich door middel van advies, workshops en trainingen in te zetten voor maatschappelijke innovatie. Het is dan ook niet de eerste keer dat de twintiger ergens voor genomineerd is. In 2016 mocht ze de prijs van ZomerOndernemer van het jaar mee naar huis nemen. Nikki werd in 2018 voor De Jonge 100 genomineerd, waarna ze de Different is Better-Award in ontvangst mocht nemen. Burgemeester Paul Depla heeft haar een onderscheiden vanwege haar inzet voor sociale duurzaamheid door gastlessen op scholen. Ook straalde ze een tijd lang op een Billboard tijdens de Bredase Smaakmakers campagne.

Stemmen

De winnaars van de felbegeerde VIVA400-award worden op donderdag 12 december bekend gemaakt tijdens een feestelijke awardshow. Via deze link kan je nog tot maandag op Nikki stemmen.