Foto: Hanneke Marcelis

Aftellen tot pakjesavond: nog één keer genieten van de Sint in zijn Bakkerij

  Cultuur

BREDA - Veel Bredase kinderen zijn al weken aan het aftellen naar die éne belangrijke avond: pakjesavond. Maar voor het zover is, bezoekt de Sint vandaag nog één keer zijn Bakkerij in de Barones.


Dansen, zingen en springen met de pieten. Cadeautjes in de schoorsteen leren gooien. Je eigen speculaaspop versieren. En je eigen koksmuts knutselen. Het kan allemaal in de Ambachtelijke Bakkerij van de Sint in de Barones. Al vijf middagen konden Bredase kinderen er zich helemaal uitleven. En vandaag is de laatste keer.

Wie woensdagmiddag via de hoofdingang de Barones in loopt, kan het niet missen. Sint en zijn pieten hebben het winkelcentrum overgenomen. Het is gezellig druk en veel kinderen staan in de rij om op de foto te gaan met de goedheiligman. Maar niet alleen kinderen willen een mooi kiekje scoren. Ook gehele vriendengroepen staan te springen om een foto met de Sint. 

Vandaag is de Sint nog tot 17.00 uur in zijn Bakkerij te vinden. Kinderen kunnen er gratis terecht om mee te spelen, of om gewoon even op de foto te gaan. Na 17.00 uur zal de Bakkerij van de Sint definitief sluiten. Dan moet de Sint zich voor gaan bereiden op pakjesavond, en zes december gaat hij samen met zijn pieten weer terug naar Spanje.

Niet alleen kinderen staan in de rij om met de sint op de foto te gaan.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief