Minstrelen en Troubadours keren na jaar van afwezigheid terug in Bredase binnenstad | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Zondag is de twaalfde editie van de Minstrelen en Troubadourentocht in de Bredase binnenstad.
Zondag is de twaalfde editie van de Minstrelen en Troubadourentocht in de Bredase binnenstad. (Janet Olde Wolbers)

Minstrelen en Troubadours keren na jaar van afwezigheid terug in Bredase binnenstad

  Cultuur

BREDA - Wie morgen door de Bredase binnenstad struint, kan zomaar weer de minstrelen en troubadours tegen het lijf lopen. Na een jaar van afwezigheid keert de muzikale trektocht terug langs de cafés in Breda. De speelmannen en -vrouwen beginnen zondag alweer aan hun twaalfde toer door de binnenstad.


Kenmerkend aan de Minstrelen- en Troubadourentocht is dat niet de toeschouwers, maar juist de muzikanten van café naar café trekken. Om 14.00 uur kan het publiek bij café De Bruine Pij of Brandpunt de muzikale aftrap van de tocht beleven. Een uur later doen de muzikanten ook Borrel Bar Breda, De Brug, Heeren Van Breda en Mad Molly's Irish Pub aan. Elf muzikanten zullen elkaar op deze locaties afwisselen tot de laatste noten hebben geklonken rond de klok van 19.00 uur (Brandpunt is een uitzondering, daar wordt gespeeld tot 18.00 uur). Bij alle genoemde locaties is de entree gratis.

De twaalfde editie, georganiseerd door Poporganisatie Breda (POB), kent een gevarieerde line-up met Arjan Desjardijn, Curly Tom, Dirk Jongen, Geert van der Burg, Merel Simons, Miss Jean, Peetman, Piece of Pie, Rens Ouburg, Rick Bastiaanssen en Sanne van Hellemond. Slechts gewapend met de eigen stem, een akoestische gitaar, bas en/of klein trommeltje trekken deze speelmannen en -vrouwen de stad door. Per locatie verzorgen zij voor een kwartier het vertier, waarna ze verder trekken naar het volgende café om een nieuw publiek toe te spelen. Toehoorders krijgen zo op zes verschillende locaties een indruk voorgeschoteld van wat deze regionale muzikanten in hun repertoire hebben.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief