Foto: Andreas Hermsdorf - Pixelio

Curlingtoernooi, speurtocht en rodeo-eland rijden tijdens Princenhage Fonkelt

  cultuur

BREDA - Aanstaande zaterdag is het weer zover. Dan kan jong en oud tijdens het jaarlijks terugkerende evenement 'Princenhage Fonkelt' genieten van diverse activiteiten, waaronder een curlingtoernooi en een glow in the dark-speurtocht. 


Op zaterdag 14 december is weer tijd voor het jaarlijks terugkerende 'Princenhage Fonkelt'. Tijdens dit evenement worden er tussen 12.00 en 21.00 uur diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Ook dit jaar vindt er weer een heus curlingtoernooi plaats. Vanwege het succes van vorig jaar is de baan zelfs uitgebreid naar twee banen. Daardoor krijgen basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 hun eigen competitie, die 's middags plaats zal vinden. Aan het einde van de middag en het begin van de avond is het de beurt aan de volwassenen. 

Rondom de curlingbaan is er een 'foodplein' vol Princenhaagse ondernemers. Daar kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en drankje genieten van muziek terwijl zij hun favoriete team aanmoedigen. Zoals elk jaar gaan de meeste straatlantaarns uit als het donker wordt. In plaats daarvan wordt de Haagsemarkt door kaarsen en een grote kerstboom verlicht. 

Kinderactiviteiten
Vanaf 12.00 uur zijn er op en rond de Haagsemarkt ook diverse activiteiten voor kinderen. De kleintjes kunnen bij de open haard in Herberg Het Roode Hart worden voorgelezen. Voor de wat oudere kinderen zijn er diverse (knutsel)activiteiten in het Gele Huis en voor het Roode Hart. Houd je kind wel van een uitdaging? Er kan rodeo-eland gereden worden en tegen de avond is er een glow in the dark-speurtocht. 

Het is evenement is volledig gratis met uitzondering van het curlingtoernooi. Aanmelden daarvoor kan hier