Afbeelding
Foto: Luciennefotografie

Ginneken kleurt rood: honderden kerstmannen rennen voor Bredase goede doelen

Door: Amber Kuijs Cultuur

BREDA - Het Ginneken kleurt aanstaande zondag weer een paar uur rood. Honderden kerstmannen doen mee aan de Rotary Santa Run om geld op te halen voor het goede doel. De start is om 15.30 uur op de Ginnekenmarkt.

Om 15.15 uur starten de deelnemers met een gezamenlijke warming-up op de Kerstmarkt. Vervolgens rennen de kerstmannen, -vrouwen en -kinderen een route door het Ginneken. Na afloop kunnen ze nog van een hapje en een drankje genieten op een heuse afterparty.

Deelnemers kopen een kerstmanpak voor 15 euro, kinderen betalen 10 euro. Hiermee wordt er geld ingezameld voor twee Bredase goede doelen: Stichting Zomerkampen en Stichting Maatschappelijke Activiteiten Nuwenhuys. Burgemeester Paul Depla maakt kort na afloop het te verdelen bedrag bekend als hij symbolisch een cheque overhandigt aan vertegenwoordigers van de goede doelen. Afgelopen jaar konden twee goede doelen daardoor samen tienduizend euro verdelen.

Fun run
Het is alweer de achtste editie van de Rotary Santa Run in Breda, dat georganiseerd wordt door de vier Bredase Rotary Clubs. Tijdens de jaarlijkse 'fun run' is er keuze uit een route van drie of zes kilometer. Iedereen rent verkleed als kerstman/vrouw voor het goede doel door het Ginneken. De run begon ooit al in het Ginneken als onderdeel van de kerstmarkt, maar maakte voor twee jaar een uitstapje naar het centrum van Breda. Vorig jaar december keerde het evenement terug naar de vertrouwde basis. 

Meedoen aan de loop? Inschrijven kan hier