De fotowedstrijd van de Stadsfotograaf: 'Wie legt gezelligheid in Breda het mooiste vast?' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Een foto van het Klunen in 2019
Een foto van het Klunen in 2019 (Foto: Stadsfotograaf Breda)

De fotowedstrijd van de Stadsfotograaf: 'Wie legt gezelligheid in Breda het mooiste vast?'

  Cultuur

BREDA - Gezelligheid in Breda is er deze maand volop. Maar wie kan die Bredase sfeer het beste vastleggen op een foto? Dat is de uitdaging die de Stadsfotograaf Breda biedt met zijn fotowedstrijd. 


De fotowedstrijd is bedacht in het kader van het tienjarig bestaan van Stadsfotograaf Breda. "Wat ik zelf zo leuk vind aan foto's maken in Breda is de diversiteit. Ik ben een documentaire fotograaf, ik leg verandering vast. Het is mooi om te zien hoe een stad na verloop van tijd veranderd", legt Jörgen Janssens, de man achter Stadsfotograaf Breda uit. "Ik ben zelf al veel op pad geweest in Breda, dus ik hoop dat deze fotografen mij weer nieuwe plekken en nieuwe perspectieven laten ontdekken." 

Fotografen worden bij deze wedstrijd uitgedaagd om drie maanden lang foto's in drie categorieën te maken. En het thema van februari is 'gezelligheid'. Een onderwerp dat goed past bij de maand, aangezien met carnaval gezelligheid in Breda voorop staat. Maar uiteraard zijn fotografen die meedoen aan de wedstrijd vrij om zelf te kiezen wat ze fotograferen, zolang het thema 'gezelligheid' op de foto maar duidelijk zichtbaar is. 
 

Wat moet je doen?
Je foto moet natuurlijk voor de deadline zijn ingeleverd. De eerste drie maanden van 2020 staan ieder in het teken van één van de thema's. Ieder thema heeft dan ook een andere deadline: bedrijvigheid op 22 januari, gezelligheid op 20 februari en oudheid op 22 maart. Iedereen mag deelnemen, ongeacht leeftijd of woonplaats. De ingestuurde foto moet wel in Breda zijn gemaakt.  

Kun je ook iets winnen?
Zeker, iedere maand zal de jury, bestaande uit docenten van de School voor Fotografie, een winnaar kiezen. De foto wordt beoordeeld op techniek, kwaliteit en originaliteit. Degene die als winnaar uit de bus komt, gaat er vandoor met een powerbank, een Breda Speld en een 50 x 40 afdruk van zijn of haar foto. Ook wordt er over de winnende foto en fotograaf een artikel geplaatst op BredaVandaag. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief