De Grote Optocht van 't Kielegat, maandag 4 maart 2019.
De Grote Optocht van 't Kielegat, maandag 4 maart 2019. (Foto: Wijnand Nijs)

Opluchting in 't Kielegat: Grote Optocht gaat door

  Cultuur

BREDA - De Grote Optocht van Ut Kielegat gaat vandaag 'gewoon' door. Die knoop heeft de organisatie vanochtend doorgehakt. Wel wordt de volgorde aangepast. Alle wagens zullen voorop gaan.


Ondanks de voorspelde regen en wind kan de optocht vanmiddag wél doorgaan. Dat laat woordvoerder Pien Rosmalen weten. Wel heeft de organisatie ervoor gekozen om de volgorde van de optocht aan te passen. Alle wagens zullen namelijk voorop gaan, en als de wind te sterk wordt zal de route worden ingekort. Dan gaan de wagens bij de Halstraat meteen linksaf richting het Chassé Theater. Lees hier alles wat je moet weten over de Grote Optocht van vanmiddag.

De beslissing is goed nieuws voor alle carnavalsliefhebbers, maar vooral ook voor alle wagenbouwers. Vele van hen moesten gisteren al een teleurstelling verwerken, aangezien toen alle optochten waren afgelast in de gemeente.

Windstoten

Regen en zware windstoten zorgen deze carnaval voor grote problemen. Waar zaterdag de optocht van het Ginneken nog door kon gaan, moest zondag een streep worden gezet door alle grote optochten in de gemeente. In Bavel, Prinsenbeek, Ulvenhout en Princenhage was de veiligheid niet te garanderen en ging de optocht niet door.

De optochten van Prinsenbeek en Princenhage worden niet op een ander moment ingehaald. Bavel en Ulvenhout kijken al wel naar andere data. In Bavel mikken ze op 15 maart, en in Ulvenhout op het weekend daarna.

FOTOSERIES