Geen Jazzfestival, wél DigiJazz: Swingen vanaf de bank | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Perry Roovers

Geen Jazzfestival, wél DigiJazz: Swingen vanaf de bank

  Cultuur

BREDA - Deze week had de vijftigste editie van het Breda Jazz Festival plaats moeten vinden. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. Toch wil de organisatie het festival niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Daarom komen zij met DigiJazz.


Deze week had de 50ste editie van het Breda Jazz Festival moeten plaatsvinden. Het is zo’n gek idee dat de podia nog niet worden opgebouwd en de welbekende mupi’s in en rondom de stad niet te zien zijn", laat de organisatie weten. "Maar helemaal geen jazz tijdens Hemelvaart in Breda? Dàt is natuurlijk een no-go! Daarom hebben het bestuur en de medewerkers de afgelopen weken niet stilgezeten."

Nu het festival niet door kan gaan, brengt de organisatie de échte Breda Jazzsfeer naar de mensen thuis. Tijdens Hemelvaart lanceren zij namelijk een digitaal evenement: 'Digi Breda Jazz Festival 2020'. "Elke dag zullen we je voorzien van beeld- en geluidmateriaal zoals je dat van ons gewend bent."

Vanaf donderdag 21 mei wordt er iedere dag teruggeblikt op een paar van de beste edities van het Breda Jazz Festival. "Denk hierbij aan verschillende opnames van de meest bijzondere (binnen-)concerten, sfeervolle compilatie video’s en swingende aftermovies", laat de organisatie weten. "Daarnaast hebben onze medewerkers ook nog 2 toffe verrassingen in petto."

Benieuwd naar wat er komen gaat? Houd dan de kanalen van het jazzfestival in de gaten.