Foto: Lieselotte Pennings www.koektrommelstudio.nl

Financiële opsteker voor Podium Bloos: Subsidie vanuit de provincie van ruim 150.000 euro

  Cultuur

BREDA - Voor het jongerenplatform 39Graden ontvangt Podium Bloos de komende vier jaar structurele steun van de provincie Noord-Brabant. Dat maakte de provincie afgelopen woensdag  bekend. Hiermee kan Podium Bloos voor de periode 2021-2024 rekenen op een bedrag van €160.000. 


39Graden is naast provinciale steun ook verzekerd van landelijke subsidie, dankzij de recente toekenning van het Fonds voor Cultuurparticipatie (€260.000), eveneens voor de periode 2021-2024. Een mooie erkenning voor Podium Bloos dat al jaren werkt aan talentontwikkeling voor jongeren in het zuiden van het land. 39Graden richt zich op een brede groep jongeren tussen de 15 en 21 jaar die hun artistieke én zakelijke talenten willen ontplooien. Podium Bloos is niet de enige Bredase culturele hotspot waar afgelopen woensdag de vlag uit  ging. Ook Theaterwerkplaats Tiuri, De Cultuurkantine en Corpo Máquina kregen goed nieuws  en mogen de komende vier jaar op ondersteuning rekenen van de provincie. 

Begeleiding

39Graden biedt naast het bekende festival in februari een getrapt talentontwikkelingstraject aan met activiteiten waarin jongeren hun kennis, makerschap en vaardigheden kunnen ontwikkelen om door te groeien naar een kunstvakopleiding. Aanvankelijk konden jongeren zich ontwikkelen in dans en theater, maar inmiddels is dat uitgebreid met muziek, urban arts, circus, spoken word, performance art en cross-overs. Jaarlijks verwacht Podium Bloos 500 jongeren te begeleiden. 

De werking van 39Graden is niet onopgemerkt gebleven. Winnaars van de jaarlijkse Gouden Thermometer vinden steevast hun weg in het kunstcircuit. Zo waren recente winnaars Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen afgelopen seizoen nog te zien bij Holland’s Got Talent met een tot tranen toe geroerde jury. Hun optreden maakte zo’n grote indruk dat ze direct door waren naar de liveshows. 

Voor het nieuwe seizoen van 39Graden is de werving inmiddels begonnen. Meer informatie: www.39graden.nl.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief