Foto: Melanie E. Rijkers

Stichting Puur Zien: 'Zie Breda in een nieuw perspectief'

  cultuur

BREDA - Stichting Puur Zien organiseert samen met de Gemeente Breda een aantal fotowandelingen. Deze wandelingen gaan door de wijken: De Belcrum, Waterdonken, Hoge Vucht (polder), Ginneken, Tuinzigt en Overakker/Wolfslaar. ''Dit doen wij om de mooiste foto's van een stad te leren zien en maken'', aldus de stichting.


Onder begeleiding van beroepsfotograaf Hans van Nunen ga je mee op fotowandeling. Hij zal je leren om 'anders' naar dingen te kijken. ''Door anders te kijken ga je meer zien. Zo worden je zintuigen creatief geprikkeld, komt je hoofd tot rust en vind je inspiratie in de stad'', legt de stichting uit.

Puur Zien is een laagdrempelige fotowandeling waarbij je  composities leert maken. ''Na afloop ga je de wereld voor altijd anders zien: met de focus op het goede'', aldus Melanie Rijkers van de stichting. Je gaat met een groep op pad, je maakt foto's en kijkt goed naar wat je ziet. Wat is geschikt voor een goede foto en wat juist niet? Dit ga je op de cursus leren.

Start

Zaterdag 12 september is de eerste fotowandeling. Deze keert wekelijks terug tot en met (voor nu) 31 oktober. De wandelingen zijn van 14:30 uur tot en met 16:00 uur. Voor de actuele stand van de beschikbare plaatsen kunt u terecht op https://www.puurzien.nl/breda/

Plaatsaanduiding:
Zaterdag 12 september: De Belcrum
Zaterdag 19 september: Waterdonken
Zaterdag 26 september: Hoge Vucht
Zaterdag 10 oktober: Ginneken
Zaterdag 17 oktober: Tuinzigt
Zaterdag  31 oktober: Overakker