Foto: Wesley van der Linde

Verwijderen kunstwerk 'Destroy My Face' bij Pier15 begonnen

  Cultuur

BREDA - Pier15 is vanaf 15 september t/m vandaag gesloten. Het kunstwerk 'Destroy My Face' dat voor veel opwinding zorgde wordt verwijderd. Vandaag werd hier de eerste hand aan gelegd. 


Het kunstwerk op Pier15, gemaakt door Erik Kessels zorgde voor veel reacties. Het werk genaamd 'Destroy My Face' werd gezien als aanmoediging voor geweld tegen vrouwen. Pier15 laat in een statement weten dat dit niet de bedoeling is en bood daarbij excuses aan. 

''Tijdens de ontwikkeling van het project heeft Pier15 akkoord gegeven voor het plaatsen van het werk in het skatepark'', aldus de leiding. ''Wat bedoeld was als een kunstwerk om de dialoog aan te gaan over de huidige maakbaarheid van deze generatie, roept helaas andere associaties op. Wij bieden hier onze oprechte excuses voor aan. Met dit in ons achterhoofd heeft Pier15 de beslissing gemaakt het kunstwerk te verwijderen.'' De skatebaan geeft verder aan dat je een discussie zou kunnen voeren over wat wel een geen kunst is. In essentie is Pier15 een skatebaan en geen kunsthal. Iedereen moet zich hier prettig en welkom voelen.''

Het terras en buitengebied zijn wel gewoon geopend. Vanaf morgen zal het volledige park weer toegankelijk zijn en zal het kunstwerk verwijderd zijn. 

Destroy My Face was een onderdeel van BredaPhoto.