Afbeelding
Foto: Blind Walls gallery

Blind Walls Gallery geeft iedere Bredanaar de kans om de nieuwste muurschildering van Breda te maken

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

BREDA - Ben jij creatief en heb je altijd al een legale muurschildering willen maken? Dan is nu misschien je kans. Blind Walls Gallery is op zoek naar aanstormend talent dat een muur op het terrein van MotMot Gallery onder handen wil nemen. De ‘winnaar’ mag ook een Blind Wall bij de FoodHall realiseren.

Blind Walls Gallery en BANK15 zijn op zoek naar jonge creatieve makers die de kans willen pakken om een muurschildering te maken in Breda. En daarbij is ervaring geen vereiste. De twee organisaties gaan namelijk de Blind Walls Wallspot openen: een nieuwe plek waar kunstenaars hun mural skills kunnen oefenen. Die Wall Spot staat op het terrein van MotMot Gallery. 

Toekomstig toptalent kan zich aanmelden om zich uit te leven op deze nu nog blanco muur. Tijdens de officiële opening van de nieuwe muren op 3 april mogen vier aanstormende street-art talenten hun creativiteit loslaten op de Blind Walls Wallspot. Als kers op de taart zal een professionele jury één kunstenaar kiezen en krijgt deze de kans om later dit jaar een officiële Blind Wall te maken bij FoodHall Breda. 

Deelnemers hebben tot 8 maart de kans om zich op te geven. Blind Walls Gallery en BANK15 maken de winnaars bekend en die zullen onder begeleiding een ontwerp maken voor een muurschildering.