Foto: Screenshot YouTube
Uitgelicht

Franks Filmtip: ‘Een film met harde humor en een rake boodschap’

  Cultuur

BREDA - Wekelijks belicht filmliefhebber Frank Spreuwenberg een film die in één van de Bredase bioscopen draait of online te bekijken is. Vanwege de afwezigheid van Frank lichtten onze redacteuren hun favoriete films uit. Dit keer ‘Intouchables’. Te zien bij Pathe Thuis.


Intouchables Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren.

Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe’s stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop. Maar ook Driss’ leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

De Franse film uit 2011 is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en met die wetenschap bekijk je de film direct heel anders. Het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano brengen het verhaal van de totaal verlamde aristocraat Philippe (François Cluzet) en zijn verzorger Driss (Omar Sy). Er ontstaat een mooie vriendschap.

De tekst gaat verder onder de trailer


De film is doorspekt met snoeiharde grappen die je moet kunnen waarderen en die in no time overgaan in hartverwarmende en hartverscheurende dialogen tussen beide heren die uit totaal verschillende werelden komen. Hoewel er heel wat te lachen valt, is de film zeker geen pure entertainment, want Intouchables stelt ook de de manier waarop de Westerse wereld omgaat met vluchtelingen en immigranten aan de kaak. Tijdens het kijken van Intouchables schiet je van de ene in de andere emotie en dat zorgt ervoor dat je de bijna twee uur die de filmt duurt, constant geboeid blijft.

Dit is wat je moet weten over deze film:

- De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo.

- Intouchables was in Frankrijk in 2011 de meest bekeken film met 19 miljoen bezoekers.

- Intouchables was tevens de best bezochte Franse film in NederlandDe film werd grotendeels opgenomen in Hôtel d’Avaray, de ambtswoning van de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief