Foto: Rosa Meininger

Bredanaars genieten van eerste comedyshow in Holy Moly

  Cultuur

BREDA - Na maandenlange lockdowns en coronabeperkingen, mag er eindelijk weer meer. En dat betekent dat een avondje uit, sinds lange tijd, ook weer kan. Sinds gisteren is er in Breda een nieuwe optie voor een avondje weg bij gekomen. Comedy Club Breda opende namelijk de deuren in Holy Moly aan de Torenstraat. Voor een uitverkochte zaal betraden vijf comedians het podium. 


Nog niet zo bekend in Breda, maar wel steeds bekender in Nederland: stand-up comedyshows. Stand-up comedy is een uit Amerika overgewaaide vorm van theater, die inmiddels niet meer uit Nederland weg te denken is. Nederland kent een aantal clubs, vooral in de randstad, waar comedians wekelijks het podium betreden om hun publiek aan het lachen te maken. In Brabant was dit concept nog vrijwel niet te vinden. Tot nu. Gisteren opende in Holy Moly de eerste ‘echte’ Comedy Club van Breda. 

Wie via de website van Holy Moly een kaartje had gekocht was vanaf 20.30 uur welkom in het verbouwde pand aan de Torenstraat. Gasten hadden ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de show te dineren in het restaurant van Holy Moly. Omdat er tijdens deze avond 1,5 meter afstand van elkaar gehouden kon worden, was een toegangsbewijs niet nodig. Na het tonen van het entreebewijs werden gasten naar hun tafeltje begeleid. Door middel van het scannen van een QR-code, die op het tafeltje te vinden was, konden bezoekers hapjes en drankjes bestellen. Deze werden vervolgens binnen no-time aan tafel geserveerd. Onder het genot van een hapje en een drankje konden gasten genieten van een anderhalf uur durende show.


Foto: Rosa Meininger

Stipt om 21.00 uur werd de eerste comedyavond in Holy Moly afgetrapt door MC Daan van der Hoeven. De Master of Ceremonies, die zelf jaren gestudeerd heeft aan BUas, praatte de show vakkundig aan elkaar. Hij zorgde ervoor dat de comedians een hartverwarmend welkom kregen en een applaus na hun optreden. Comedian Tim Hartog had de eer om de avond af te trappen. Na ongeveer een kwartiertje droeg hij het stokje over aan Teun van den Elzen Verder betraden Kim Schuddeboom en Bugra Gedik ook nog het podium. Als ‘kers op de taart’ sloot comedian Rayen Panday de avond af. Omdat de zaal ‘maar’ ruimte biedt aan zo’n 90 gasten én de comedian dichtbij het publiek staat, ontstaat er een hele intieme sfeer. 

Vanaf nu wordt er iedere woensdagavond een comedyshow georganiseerd in Holy Moly. Kaartjes zijn vooraf te bestellen via de kanalen van Holy Moly. Vooraf wordt niet bekend gemaakt welke comedians zullen optreden. 

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief