<p>Palm Parkies 2019</p>

Palm Parkies 2019

(Foto: JEROEN NIEUWSTAD)

Brand Parkies gaat niet door: gemeente verleent geen vergunning

  Cultuur

BREDA - Brand Parkies Breda gaat niet door. De concertreeks die gepland stond vanaf 12 juli moet op het allerlaatste moment worden verplaatst naar een later moment in de zomer. De gemeente heeft geen vergunning verleend aan het evenement, omdat zij er onvoldoende vertrouwen in hebben dat er nog aan de geldende coronamaatregelen gehouden kan worden.


De gemeente Breda heeft besloten om de noodzakelijke vergunning voor het evenement Brand Parkies niet te verlenen. “De gemeente heeft er onvoldoende vertrouwen in dat dit evenement in het druk bezochte stadspark, met alle aanzuigende werkingen die het kent, nog aan alle geldende landelijke corona-maatregelen rondom evenementen kan voldoen”, aldus de organisatie van Brand Parkies. “Natuurlijk balen we hier enorm van. De gezondheid van onze bezoekers staat echter voorop, wat er voor zorgt dat we begrip hebben voor dit besluit.”

Dit jaar moest vanwege de coronamaatregelen worden gereserveerd voor Brand Parkies. De Gemeente Breda heeft de organisatie de mogelijkheid geboden om de concerten te verplaatsen naar het moment wanneer de 1,5 meter maatregel komt te vervallen. “De mogelijkheden hiervoor worden op dit moment besproken.”

Bezoekers die al gereserveerd hadden, zullen komende week via e-mail op de hoogte gesteld worden over hun refund. “De organisatie hoopt op korte termijn voor iedere locatie een oplossing te hebben zodat de inwoners van Dordrecht, Breda en Roosendaal dit jaar alsnog van Brand Parkies kunnen genieten.”

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief