Foto: Rob Lipsius

Drie kunstenaars dagen Bredanaars uit om buiten te spelen op 1,5 meter afstand

  Cultuur

BREDA - Drie kunstenaars dagen Bredanaars drie maanden lang uit om buiten te spelen op 1,5 meter afstand. KOP presenteert samen met Breda Buiten op diverse locaties in Breda  de kunstinterventies van drie kunstenaars die in 2020 afstudeerden aan St. Joost School of Art & Design in Breda.


Samen met Boyscout Designer, Bouke Bruins constateerden KOP dat door Covid-19 weer nieuwe mogelijkheden ontstaan. “We geloven dat juist kunstenaars en designers beschikken over het vermogen om problemen als uitdaging te zien. Met reizende kunstinterventies in de publieke ruimte willen wij bijdragen aan het vinden van nieuwe inzichten en oplossingen voor maatschappelijke thema’s. We maken hiermee complexe onderwerpen op laagdrempelige wijze bespreekbaar, lokken reacties uit en dragen zo bij aan de maatschappelijke discussie.”

1,5-metersamenleving 

Bouke gaat samen met Wouter van der Giessen, Jamie Jansen en Jesse van Epenhuijsen, die in 2020 afstudeerden aan St. Joost School of Art & Design Breda tijdens diverse ’speelsessies’, toespitsen op de interactie tussen mens, object en ruimte in een 1,5-metersamenleving. Ontmoeten en verbinden staan hierbij centraal. 

Locaties

Benieuwd? De werken worden drie keer gedurende een maand op een nieuwe locatie geplaatst, zodat de kunstwerken steeds in een ander deel van Breda opduiken op plekken waar door Bredanaars gewandeld wordt. Voorbijgangers worden zo op verschillende plekken in de stad op positieve wijze verrast, geïnspireerd en uitgedaagd.  

Locatie 1: Mandelaplein en Westertuin (Tuinzigt / Westerpark)
wanneer: 1 juli - 29 juli 2021

Locatie 2: Park Overbos (Prinsenbeek)
wanneer: 29 juli 2021 - 26 augustus 2021

Locatie 3: Ginnekenmarkt en Duivelsbruglaan (Ginneken)
wanneer: 26 augustus - 23 september

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief